Andorra fixa els dispositius especials de trànsit per l’hivern 2022-2023

La finalitat és informar de les incidències de trànsit i de les previsions de nevades i coordinar tots els efectius de trànsit per augmentar la fluïdesa de vehicles en hores punta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Taula tècnica del trànsit s’ha reunit aquest divendres al matí per fixar els dispositius especials per aquesta temporada d’hivern 2022-2023, que tenen com a finalitats principals informar a la població en general de les incidències de trànsit i de les previsions de nevades, així com coordinar tots els efectius de trànsit disponibles per augmentar la fluïdesa de vehicles en hores punta.

 

Durant la trobada, el director del Departament de Mobilitat, Jaume Bonell, ha explicat que pel Pont de la Puríssima –entre el 3 de desembre i l’11 de desembre– hi ha prevista una entrada a Andorra d’uns 110.000 vehicles, 80.000 dels quals entrarien per la frontera hispanoandorrana i 30.000 per la francesa.

 

Entre el 24 de desembre i el 8 de gener, amb motiu del dispositiu especial de Nadal, es preveuen l’entrada a Andorra de 182.000 vehicles. Entrant al detall, en la frontera hispanoandorrana s’estima l’accés al país d’uns 114.000 vehicles, mentre que per francoandorrana, d’uns 68.000.

 

Per a cadascun dels dos dispositius es preveu la mobilització d’uns 250 efectius entre Policia, Serveis de Circulació Comunals i Mobilitat. A més, com es duu a terme habitualment per les dates amb previsió d’una afluència elevada de vehicles, s’activaran dispositius especials de circulació en funció del flux del trànsit.

 

En paral·lel, el director de Mobilitat ha avançat que, en consonància amb la temporada d’obertura a les estacions d’esquí del país, entre el 9 de gener i el 31 de gener es preveu una afluència moderada de vehicles. Els caps de setmana del 14-15, 21-22, i 28-29 de gener es preveu una afluència mitjana. Pel que fa al febrer, els primers tres dies del mes es calcula una afluència mitjana, així com del 6 al 10 de febrer, mentre que la resta de dies del mes l’afluència prevista és alta. Al març, de l’1 al 5 s’estima una afluència alta. La resta del mes, moderada, a excepció dels caps de setmana, quan es preveu mitja. Finalment, a l’abril, els caps de setmana de l’1-2 i 8-9 d’abril es calcula una entrada mitjana, mentre que del 3 al 7 d’abril es preveu moderada.

 

Quant a les previsions de Setmana Santa del 2023, entre el 6 i el 10 d’abril, Bonell ha avançat que s’estima una entrada de 58.000 vehicles, dels quals 39.000 entrarien per la frontera amb Espanya i 19.000 per la francesa.

 

La Taula està integrada pels representants de l’Àrea de Mobilitat i Pavimentació, del Cos de Policia, dels Serveis de Circulació dels Comuns, del COEX, de Protecció Civil, Bombers i del SUM. També n’han pres part representants dels cossos de seguretat espanyols de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra amb la finalitat de sumar esforços i tenir les majors sinergies possibles per fer que el trànsit entri amb la fluïdesa més gran possible al territori andorrà.