Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

El Govern i el Consell General celebren el Dia Internacional de l’Educació

Avatar photo

Es tracta d’una jornada promoguda per la UNESCO

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la síndica  general, Roser Suñé, han presidit aquest dimarts a tarda els actes de celebració del  Dia Internacional de l’Educació. Es tracta d’una jornada promoguda per la UNESCO que fa cinc anys que es commemora al Principat, enguany sota el lema ‘invertir en les persones, prioritzar l’educació’.  

L’acte s’ha centrat especialment en l’educació destinada a la població adulta, donat  que aquest 2023 fa 25 anys que es va posar en marxa el Centre d’Educació Bàsica  d’Adults. Per a la ministra Vilarrubla, “l’educació és un element clau per a la  construcció d’una societat inclusiva i equitativa, basada en el coneixement i en la  participació ciutadana, i no s’ha de restringir a un sol moment vital de les persones”.  

En aquest sentit, ha afegit que “la formació al llarg de la vida al país ha tingut un  important recorregut: de l’inici, quan s’aspirava només a alfabetitzar part de la  societat, es va passar a ensenyar competències instrumentals, en un primer termini  i ara s’ha anat encara més enllà, acompanyant als alumnes en una formació més  plena que inclou competències en el benestar personal, la igualtat o la digitalització,  entre altres”.  

Per la seva banda, la síndica general, que durant molts anys s’ha dedicat a la  docència, ha apuntat que la formació d’adults “és una porta oberta a l’evolució de la  persona: educar-se és transformar-se i ajuda a trencar barreres”. També ha agraït  especialment poder confluir en un mateix acte les seves dues vessants: la política, i  la de professora.  

Els actes de celebració d’aquesta tarda s’han iniciat amb un breu concert a càrrec  del Cor de Rock d’Encamp. Posteriorment, s’ha projectat un vídeo amb diferents  testimonis de professors i alumnes del Centre de Formació al Llarg de la Vida i  seguidament ha tingut lloc una taula rodona al tomb de ‘L’educació per a persones  adultes: multiplicar les oportunitats’, amb diversos representants relacionats, d’una  manera o altra, amb la formació continuada professional.  

Finalment, Vilarrubla i Suñé han lliurat un reconeixement a diverses persones que  han contribuït a fomentar els estudis entre els adults: Roser Bastida, per haver  impulsat la creació del Centre d’Educació Bàsica d’Adults; Raúl Cruz, per la seva  tasca en difondre l’ensenyament de la llengua francesa als adults i Aurelio Corral,  per l’organització de l’Aula Oberta. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one + one =

Notícia anterior

Detingut un home per violència masclista a Torredembarra

Notícia següent

ATENCIÓ: El Funicular de Montjuïc deixa de funcionar un temps

Notícies relacionades