Andorra decreta el retorn provisional de la mascareta a les aules

El repunt de casos en els últims dies ha portat al govern ha tornar a imposar restriccions

El Govern informa que, a partir del 8 de novembre, coincidint amb el retorn de les  vacances escolars, els alumnes des del tercer curs de primera ensenyança o  cursos equivalents, inclosos també els estudiants de batxillerat, formació  professional i universitaris, hauran de fer ús de la mascareta a les aules. Les  autoritats sanitàries han determinat aquesta mesura de manera provisional, per un  principi de prudència i vist el repunt de casos dels últims dies.  

El pròxim dilluns, els centres escolars reprendran els cribratges habituals. Així, es  revisarà aquesta mesura setmanalment atenent a l’evolució sanitària i amb la  voluntat de normalitzar al màxim la vida a les aules tan bon punt sigui possible.  

El decret del passat 13 d’octubre de 2021 aprovat pel Govern va permetre una  flexibilització de les mesures excepcionals que s’aplicaven en els centres escolars,  especialment pel que fa a l’ús de la mascareta. Tanmateix, aquest text preveu que  aquesta mesura pugui ser reversible temporalment en cas que sigui necessària per  a la situació epidemiològica.