Andbank comercialitzarà el fons Everwood V que inverteix per construir plantes fotovoltaiques

Es tracta d'un fons centrat en projectes de la península Ibèrica i Itàlia

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Andbank ha signat un conveni de distribució amb Everwood Capital per comercialitzar des d’Andorra el fons Everwood V que inverteix en la construcció de projectes fotovoltaics sense subsidi al sud d’Europa.

Es tracta d’un fons centrat en projectes –sense risc regulador i sense subvencions– a la península Ibèrica i Itàlia, i se centra a invertir en la construcció d’una cartera diversificada de plantes fotovoltaiques, ha informat Andbank en un comunicat aquest dilluns.

El director de productes d’Andbank, Paras Bhagtani, ha argumentat que “tant governs com empreses s’estan alineant per lluitar contra el canvi climàtic”, per la qual cosa creu que el sector suposa una gran oportunitat d’inversió i diversificació.

El soci fundador d’Everwood Capital Alfredo Fernández ha afirmat que pretenen “oferir a l’inversor un accés directe a actius renovables en un moment òptim i de gran visibilitat de la indústria renovable a futur”.

Ha assegurat que Everwood Fons V ja té “compromisos” per més de 150 milions d’euros i compta amb una cartera de 18 projectes amb un total de 1.097 MW que s’espera que entrin en operació durant el 2023.

Pel soci fundador d’Everwood Capital José Antonio Urquizu el fons ofereix a l’inversor “accés a oportunitats d’economia real de retorn atractiu, amb un risc delimitat i a càrrec d’un equip gestor”.

L’empresa preveu vendre la cartera d’actius, un cop estiguin en operació el 2026, a grans companyies, en què els compradors naturals són les industrials o les grans entitats financeres.