Alumnes andorrans exposen projectes en la III Jornada de l’Emprenedoria

Catorze alumnes dels tres centres educatius de segona ensenyança de l’Escola Andorrana han presentat els seus treballs als agents socials i econòmics de la societat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Catorze alumnes dels tres centres educatius de segona ensenyança de l’Escola Andorrana han presentat en la III Jornada de l’Emprenedoria els projectes treballats durant el darrer quadrimestre als agents socials i econòmics de la societat. Una iniciativa impulsada pel Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, en col·laboració amb la Fundació ESADE.

 

El secretari d’Estat d’Educació, Josep Anton Bardina, durant la inauguració de la Jornada, ha destacat la importància “d’ensenyar els alumnes a emprendre, perquè  aquesta és la resposta a un món en construcció permanent” i de preparar-los perquè siguin “part activa del canvi i la innovació”. Bardina ha ressaltat també que la Jornada es tracta d’un projecte global i integrador, “quan es parla d’una educació i unes escoles obertes a la societat, no se m’acut una imatge més gràfica que la d’aquesta trobada”.

 

Cal recordar que l’objectiu de la Jornada d’aquest dimecres és donar als estudiants les eines necessàries per desenvolupar la competència emprenedora entesa com la capacitat de convertir les idees en accions i pensar, planificar i dur a terme projectes que intenten millorar el món o l’entorn, o que busquen el desenvolupament personal d’un mateix.

 

Per il·lustrar el model de projecte emprenedor, l’acte ha comptat amb la participació  de l’Humbert i la Paula Sasplugas que han presentat la seva experiència vinculada  a la creació i el desenvolupament de l’empresa, P de Paola, actualment present en  moltes ciutats; així com, amb l’equip d’alumnes de Formació Professional,  guanyadors de la setena edició del Projecte Tàndem, que han mostrat el seu projecte  Ducks&Rabbit. Finalment, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra ha  presentat l’aplicació ‘Impuls Jove’ de recerca de treball temporal a Andorra per a  joves d’entre 16 i 25 anys.

 

Durant la Jornada, també, la directora del Departament d’Inspecció, Qualitat  Educativa i Recursos Humans, Marie Pagès, ha presentat a tots els assistents la  Xarxa d’Escoles Emprenedores i Innovadores, que es crea amb l’objectiu d’agrupar  els centres educatius d’Andorra que volen desenvolupar la competència  emprenedora dels seus alumnes afavorint l’intercanvi de projectes i iniciatives que  tenen un impacte en la comunitat o en la societat en general. Aquesta Xarxa es  presentarà durant el pròxim curs escolar 2023-2024.