Alta afluència a les Fontetes durant els tres dies d’Andoflora

Els paradistes tanquen amb un bon nivell de vendes i les activitats complementàries han fet el ple

La vint-i-vuitena edició d’Andoflora ha estat marcada per una alta afluència de públic de divendres a diumenge. Tot i que hi ha hagut punts àlgids, sobretot dissabte a la tarda i diumenge a migdia, la plaça ha estat plena de visitants durant tot el cap de setmana. “L’alta afluència ha beneficiat les compres de plantes i flors, cada cop hi ha més gent aficionada a la jardineria i això es percep a Andoflora”, ha assegurat el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, que també ha remarcat que tots els espectacles han fet ple d’aforament, així com els tallers infantils i per adults.

Tot i que no hi ha un sistema de comptatge, Forné ha assegurat que es tracta d’una de les edicions més participatives, gràcies al bon temps, la qualitat dels productes comercials, la implicació de molts col·lectius i l’ampli cartell d’activitats.

Forné ha agraït la implicació dels comerciants i també de les entitats culturals i socials que s’impliquen amb Andoflora, com l’Esbart Valls del Nord i la Grossband, que han actuat aquest migdia davant un nombrós públic-

També ha posat en relleu la bona acollida de la iniciativa de l’Escola de Música de les Valls del Nord, que ha tret els seus instruments a la plaça perquè tothom els provés. Això s’ha traduït amb un alt interès per l’Escola i amb noves inscripcions.

D’altra banda, el públic ha valorat molt positivament l’embelliment i ornamentació tant de la parròquia com de la plaça. Forné ha remarcat que davant la bona acollida, es continuarà treballant en aquest sentit.

Tarda de premis a Andoflora

La fira mercat de la planta i la flor s’ha clausurat amb diverses entregues de premis. Pel que fa al Concurs d’ Instal·lacions Urbanes, el primer premi ha estat per E-Naturam i la seva creació titulada “Frida mirant el jardí”, una obra artística floral molt elaborada i amb una harmoniosa optimització de l’espai. El segon premi ha estat per Shami’s i el tercer per Naturals.

Pel que fa al Concurs d’aparadors, ha guanyat la carnisseria Àngela, amb una composició al voltant d’una vaca, el producte del seu negoci. Els altres premiats han estat Cathyan, Borges i la Minjadors.

També hi ha hagut un concurs artístic, a càrrec de la Capsa, amb la col·laboració de les escoles d’art del país. La guanyadora ha estat Susagna Pérez, amb la seva obra “Cor-Grana”. Iris Tallada i Ilyasse Arabi també han estat premiades.

Andoflora s’ha tancat amb l’entrega del quadre dedicat a Frida Kahlo, pintat per l’artista massanenca Ona Saumell, que ha elaborat l’obra en directe davant el públic de la fira.