Acte de celebració a Andorra del patró dels Bombers, Sant Joan de Déu

Espot i Rossell agraeixen als Bombers la seva dedicació i implicació en la celebració de la festivitat del patró del Cos

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, han expressat la seva satisfacció per poder tornar a celebrar la festivitat de Sant Joan de Déu, patró del Cos de Bombers. Una jornada, han coincidit tots dos, per reconèixer la vocació de servei públic i els valors d’esforç, solidaritat i treball en equip d’aquest cos especial.

Xavier Espot ha destacat la transversalitat de la tasca dels integrants d’aquest Cos a Andorra, que va molt més enllà de prevenció i extinció d’incendis tal com s’ha evidenciat durant la pandèmia, on van assumir la responsabilitat de la instal·lació dels primers stoplabs, i la figura del bomber infermer.

El cap de Govern ha felicitat als bombers que han rebut les medalles amb motiu dels 15 i 30 anys de servei i s’ha referit, desitjant molts encerts, a la nova direcció, “perquè el Cos de Bombers continuï sent un servei essencial de referència, el més ben valorat segons el Panel Andorrà de Recerca Sociològica”.

Per la seva part, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha fet balanç de la feina feta pel Departament, i dels reptes que s’han d’assolir en els propers mesos. Així ha recordat la millora de condicions de treball amb l’adquisició del nou camió escala. També ha destacat la incorporació de 5 nous efectius, amb els quals, actualment el Departament compta amb 139 professionals.

El ministre també ha posat en relleu l’aprovació de tres nous reglaments, el Reglament de les distincions, recompenses i gratificacions, el Reglament de la uniformitat, de les divises i dels distintius així com el Reglament del Comitè, tres normatives que aporten seguretat jurídica a diferents aspectes professionals del Cos.

Rossell també ha avançat la pròxima aprovació del Reglament regulador de l’estructura orgànica per tal de disposar d’una estructura que s’adapti millor als nous reptes del Departament i que permeti impulsar unitats com la de prevenció o la sanitària. De la mateixa manera, el ministre ha destacat que s’està treballant en el desenvolupament del marc de col·laboració adequat perquè els bombers puguin actuar en territoris transfronterers, i els bombers d’altres territoris veïns també ho puguin fer al Principat, en cas que sigui necessari.