ACCIÓ promourà una inversió estrangera que beneficiï el teixit econòmic del país

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La inversió estrangera al Principat d’Andorra requereix una regulació que limiti la seva afectació al mercat immobiliari i que alhora la faci realment productiva per a l’economia real del país, aconseguint un creixement econòmic sostenible i sostingut que redundi en la societat i el teixit econòmic andorrà. 

Actualment, gran part de la inversió estrangera s’ha centrat en el mercat de l’habitatge, comprant o llogant pisos, provocant l’augment desmesurat del preu de l’habitatge. Per això, “augmentarem el llindar mínim per l’adquisició d’un pis i limitarem la inversió estrangera en el sector immobiliari”, ha subratllat Abdou Taouil, candidat número 5 de la llista nacional d’ACCIÓ. De fet, la voluntat d’ACCIÓ és modificar la Llei d’inversió estrangera perquè “aquesta sigui realment productiva al país i que contribueixi a fer créixer el teixit econòmic andorrà”, ha assegurat Taouil. 

 

D’altra banda, i pel que fa a la problemàtica de l’habitatge, “implementarem una taxa a les segones residències per destinar-la a inversió pública en habitatge de preu assequible”, ha destacat Abdou Taouil. 

En últim lloc, des d’ACCIÓ “proposem crear una Taula de Diversificació Econòmica per tal d’assegurar un creixement sostenible i durador del nostre país” i també “utilitzarem l’anàlisi ‘big data’ per una acurada gestió dels recursos públics”, ha conclòs Taouil. 

 

ACCIÓ + Independents La Massana traslladarà el Ministeri de Finances a la Casa Parramon 

La candidatura d’ACCIÓ + Independents, en el cas de ser escollida, es compromet a traslladar el Ministeri de Finances a la Massana al llarg de la pròxima legislatura. L’objectiu d’aquest trasllat és doble: d’una banda, que la parròquia disposi d’un ministeri cabdal per al país, i de l’altra, dinamitzar econòmicament el poble de la Massana. 

El candidat d’ACCIÓ+I, Josep Fusté, ha exposat que “els terrenys de Casa Parramon porten en desús molt temps i és un anhel de tots els massanencs i massanenques que tingui un ús públic”. Per això, “proposem que aculli les instal·lacions del Ministeri de Finances i ens agradaria que l’edifici tingués un espai públic destinat a tota la ciutadania”, ha detallat. Aquest espai allotjaria locals per associacions, sales de reunions i zones polivalents que donin resposta a les necessitats de la societat massanenca.