Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

ACCIÓ promourà una inversió estrangera que beneficiï el teixit econòmic del país

Avatar photo

La inversió estrangera al Principat d’Andorra requereix una regulació que limiti la seva afectació al mercat immobiliari i que alhora la faci realment productiva per a l’economia real del país, aconseguint un creixement econòmic sostenible i sostingut que redundi en la societat i el teixit econòmic andorrà. 

Actualment, gran part de la inversió estrangera s’ha centrat en el mercat de l’habitatge, comprant o llogant pisos, provocant l’augment desmesurat del preu de l’habitatge. Per això, “augmentarem el llindar mínim per l’adquisició d’un pis i limitarem la inversió estrangera en el sector immobiliari”, ha subratllat Abdou Taouil, candidat número 5 de la llista nacional d’ACCIÓ. De fet, la voluntat d’ACCIÓ és modificar la Llei d’inversió estrangera perquè “aquesta sigui realment productiva al país i que contribueixi a fer créixer el teixit econòmic andorrà”, ha assegurat Taouil. 

 

D’altra banda, i pel que fa a la problemàtica de l’habitatge, “implementarem una taxa a les segones residències per destinar-la a inversió pública en habitatge de preu assequible”, ha destacat Abdou Taouil. 

En últim lloc, des d’ACCIÓ “proposem crear una Taula de Diversificació Econòmica per tal d’assegurar un creixement sostenible i durador del nostre país” i també “utilitzarem l’anàlisi ‘big data’ per una acurada gestió dels recursos públics”, ha conclòs Taouil. 

 

ACCIÓ + Independents La Massana traslladarà el Ministeri de Finances a la Casa Parramon 

La candidatura d’ACCIÓ + Independents, en el cas de ser escollida, es compromet a traslladar el Ministeri de Finances a la Massana al llarg de la pròxima legislatura. L’objectiu d’aquest trasllat és doble: d’una banda, que la parròquia disposi d’un ministeri cabdal per al país, i de l’altra, dinamitzar econòmicament el poble de la Massana. 

El candidat d’ACCIÓ+I, Josep Fusté, ha exposat que “els terrenys de Casa Parramon porten en desús molt temps i és un anhel de tots els massanencs i massanenques que tingui un ús públic”. Per això, “proposem que aculli les instal·lacions del Ministeri de Finances i ens agradaria que l’edifici tingués un espai públic destinat a tota la ciutadania”, ha detallat. Aquest espai allotjaria locals per associacions, sales de reunions i zones polivalents que donin resposta a les necessitats de la societat massanenca. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’oci nocturn de Sabadell, contra les violències masclistes i lgtbifòbiques

Notícia següent

PS SDP + aprofitarà l’aigua termal d’Escaldes com a font d’energia per a la xarxa de calor

Notícies relacionades