20 noves mesures d’estalvi energètic a Andorra

En un comunicat, el Govern andorrà ha explicat que aquestes mesures pretenen "posar la base sòlida necessària per a la gestió racional i sostenible de l'energia, i l'impuls d'un model energètic sobri"

El Consell de Ministres d’Andorra ha aprovat un decret de 20 mesures d’estalvi energètic d’aplicació obligatòria en l’administració general per aconseguir “una reducció de la despesa en matèria energètica durant els pròxims mesos”.

En un comunicat, el Govern andorrà ha explicat que aquestes mesures pretenen “posar la base sòlida necessària per a la gestió racional i sostenible de l’energia, i l’impuls d’un model energètic sobri”.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha subratllat la importància que “els gestors públics, la ciutadania i els responsables de les activitats econòmiques del país prenguin consciència de la necessitat d’adoptar patrons d’austeritat” i estalvi energètic.

També ha assegurat que a través de l’estalvi d’energia “es podran garantir millors condicions de cara a l’hivern“, a més de limitar l’increment dels preus de l’energia.

LIMITACIÓ DE TEMPERATURA

El decret estableix que la temperatura de dins els edificis no pot ser inferior als 26ºC durant l’estiu, ni superior als 20ºC a l’hivern, i queden prohibides les estufes, ventiladors o aires condicionats d’ús individual.

El Govern andorrà també recomana no utilitzar la il·luminació artificial en moments en què n’hi hagi prou amb la llum natural i verificar que els llums estiguin apagats abans d’anar-se’n del lloc de treball.

La il·luminació exterior, informativa o ornamental, s’apagarà a les 20 hores, i els llums de nadal funcionaran “com a molt durant el període de compres entre l’1 de desembre i el 15 de gener”.

La ministra ha avançat que treballa conjuntament amb els ajuntaments i els actors econòmics perquè puguin adoptar mesures semblants a les que el seu executiu ha aprovat aquest dimecres.