Tortosa se suma a la commemoració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones

Avatar photo

La plaça de l’Ajuntament de Tortosa ha aplegat una sèrie d’activitats, tallers i actuacions pensades per a tota la família, per tal de commemorar el 25-N, el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Des de les onze del matí s’ha pogut participar en el Pòdcast Lila, a càrrec de l’associació d’Okay Productions o penjar papallones amb frases emotives a un mural gegant. 

Però l’acció més destacada de tota la jornada ha estat la de la Caravana Didàctica La Vandida on l’educadora social i sexòloga, Núria Sorribes, pretén crear espais eductius per a fer prevenció i donar visibilitat a tots els tipus de violències a través de xerrades, jocs de rol o qüestionaris. Un projecte que també està pensat per anar per les escoles i instituts de la ciutat per a fer-ne difusió.

 

En posteriors declaracions als mitjans, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha recordat que “enguany a Catalunya han estat assassinades catorze dones i, per tant, totes aquelles accions i actuacions que duguem a terme des de les administracions són totalment necessàries per a anar eradicant aquest sistema patriarcal en el qual encara hi ha persones que es creuen superiors a altres simplement pel seu rol de gènere”.

En l’any en què la Generalitat de Catalunya ha llençat la campanya Obrim els ulls davant de les violències masclistes, Tortosa també vol sumar el seu gra de sorra en l’àmbit de la prevenció i la conscienciació ciutadana.

Així doncs, Jordan ha anunciat també la creació de la xarxa comunitària de persones referents “per a fer de Tortosa un municipi lliure de violències masclistes”.  

Aquesta xarxa tindrà una sèrie de voluntaris de diferents àmbits de la societat que ajudaran a conèixer, tractar i prevenir aquests tipus de violències i serà una acció pionera inclosa en el PAM. 

foto: Irene López

Per la seva banda, la regidora d’igualtat i feminismes, Mar Lleixà, ha apuntat que “l’objectiu és poder prevenir les violències i, per això, necessitem que tota la ciutadania es faci seu aquest projecte”

A partir d’ara, s’iniciaran les reunions informatives amb les associacions, barris, EMD, equipaments esportius, locals d’oci, bars, restaurants, comerços… per difondre la campanya i perquè s’adhereixin a la xarxa. Tots els establiments que en formin part rebran un adhesiu amb un distintiu que permetrà que la ciutadania els identifiqui fàcilment. A més, se’ls impartirà una formació específica en actuació i protocol en cas de violència de gènere. L’Ajuntament també repartirà uns tríptics on s’explicarà a la ciutadania quins són tots aquells serveis municipals als quals es poden adreçar les víctimes, com ho seria el SIAD o el SAI.

A continuació, des de l’escenari central de la plaça, les penyistes Alba Fabregat i Sílvia Colomines han estat les encarregades de llegir el manifest d’aquest 25-N. Un manifest que ha volgut posar l’accent en el mediàtic cas Rubiales, deixant clar que encara hi ha molta feina a fer en la condemna de les agressions d’aquest tipus, al mateix temps que en la recerca d’una igualtat plena a les feines entre el gènere femení i el masculí.

L’acte ha conclòs amb l’actuació musical de la cantant Míriam Membrive i del guitarrista Jordi Gómez.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’incendi de l’empresa de reciclatge de paper i cartró de Montcada està en fase de control

Notícia següent

9 de les platges de Sitges reben un Excel·lent en la qualitat de les aigües de bany

Notícies relacionades