Tortosa fa una aportació econòmica de 3.000 euros al Projecte Emma

Coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, l'Ajuntament ha fet pública la col·laboració, a través dels dos centres públics de salut municipals

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Tortosa, a través dels dos centres de salut públics de titularitat municipal (l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre), ha destinat una quantitat de 3.000 euros al Projecte Emma d’investigació contra el càncer de mama. Coincidint amb el 19 d’octubre, dia mundial per a la conscienciació sobre esta malaltia, l’alcaldessa Meritxell Roigé, acompanyada del director de Tortosa Salut, el doctor Salvador Pallejà, i de representants del Projecte Emma, han donat a conèixer els detalls de la col·laboració.

A més d’una aportació en metàl·lic, també s’han adquirit 800 polseres del Projecte Emma, que seran distribuïdes entre el personal dels dos centres sanitaris municipals. L’objectiu, segons ha detallat l’alcaldessa, és posar un granet d’arena en la lluita que du a terme des de Tortosa el Projecte Emma, impulsat per la Fundació Doctor Ferran des de l’Hospital Verge de la Cinta. En nom del Projecte Emma, el doctor Carlos López ha agraït la donació, que ajuda a incrementar els fons disponibles per la recerca.

Paral·lelament, Tortosa també té previst mantindre la col·laboració amb el Projecte Emma amb altres activitats. Una d’estes consisteix en la representació de dos funcions de l’obra ‘La família Addams’, a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, la recaptació de les quals anirà adreçada a la tasca investigadora contra el càncer de mama. La data per a estes representacions s’anunciarà pròximament.

De la mateixa manera, des de diumenge i fins dimarts a la nit, el pont de l’Estat de Tortosa estarà il·luminat de color rosa, per visibilitzar i donar suport a totes les persones que viuen directament la realitat de la malaltia.

Coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, durant este dilluns el Projecte Emma té instal·lat un punt d’informació a la plaça de Barcelona en el qual es poden adquirir objectes de marxandatge per col·laborar en la recaptació de fons. El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de les Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama.

Actualment treballa per conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta dels cos.

A través del portal web del Projecte Emma (projecteemma.org) es poden fer donacions a nivell individual, així com conèixer l’agenda d’activitats o fer arribar propostes de col·laboració.