Preocupació a Tortosa per l’augment de casos covid els últims deu dies

L'Ajuntament reclama que s'extremin les precaucions i intensifica el control del compliment de les restriccions

Les dades de propagació de la covid dels últims deu dies a Tortosa no són bones. Amb 210 positius acumulats i 10 grups escolars aïllats des de l’11 de gener, l’alcaldessa Meritxell Roigé ha fet una crida, aquest dimecres, a extremar les precaucions, a prendre consciència de la gravetat de la situació -amb l’UCI i els hospitals tensats-, i a fer un compliment estricte de les restriccions vigents, sobre el qual s’han intensificat els controls.
Des del mes d’octubre s’han posat 1.181 denúncies a Tortosa, sobretot per incomplir el confinament nocturn i no respectar les distàncies de seguretat o el nombre de persones per taula als establiments. Roigé ha remarcat que cal més prudència perquè la situació “és complexa”.
L’alcaldessa de Tortosa ha alertat que aquest dimarts es van detectar a la ciutat 34 nous positius que se sumen als 85 del cap de setmana. “Són molts casos i ens preocupa la situació i l’evolució del virus a la ciutat. Són dades molt negatives i no es permeten estar tranquils”, ha advertit Roigé. Des de l’inici de segons trimestre, s’han aïllat 10 grups escolars i la situació als hospitals de la ciutat és complicada.

L’Ajuntament ha ofert a Salut que la Clínica Terres de l’Ebre assumeixi intervencions quirúrgiques que no es puguin dur a terme a l’Hospital Verge de la Cinta (el de referència al territori) perquè s’hi ha activat el pla de contingència per reforçar l’assistència a l’UCI, que està molt tensada. D’altra banda, a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús hi ha 23 pacients ingressats per covid i 13 professionals positius aïllats i 12 en quarantena.

“La situació és greu i volem transmetre i reiterar que ens cal més consciència, que la pandèmia no s’ha acabat encara que hagi començat la campanya de vacunació”, ha demanat Roigé. Segons dades de Salut, un 3% de la població de Tortosa ja ha rebut la vacuna. Són residents i professionals sanitaris.