Meritxell Roigé: “La ciutadania ha parlat clar i ens ha deixat a les portes de l’absoluta”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Junts per Tortosa ha superat l’examen del 28M amb nota. Meritxell Roigé s’enfrontava a la seva reelecció i ha millorat els resultats de 2019 tant en vots com en regidors. De fet, s’han quedat a les portes de la majoria absoluta i ara els hi tocarà pactar probablement amb Esquerra, amb qui enceten negociacions per formar govern. Entrevistem l’actual alcaldessa Mertixell Roigé per valorar els resultats i veure com encara aquestes negociacions.

 

El triomf sobre la coalició de Movem i PSC, que s’esperava que fossin el gran rival, ha sigut clar. Com valora els resultats?
Estem molt satisfets perquè hem guanyat de forma contundent. Hem passat del 29% al 42,2% i ens hem quedat a les portes de la majoria absoluta. Tot i que baixa la participació, també hem pujat en nombre de vots i hem guanyat a tots els barris i a quatre dels cinc pobles. Fins i tot en el que no hem guanyat hem pujat en percentatge. Enfront d’això, els que han quedat com a segona força després de l’experiment d’ajuntar-se han baixat en vots i regidors. Quan Joan Sabaté es va presentar amb la mateixa fórmula va treure més percentatge. Inclús a la que vam guanyar el 2007 amb 10 regidors, va treure un 30%. Considero que és un fracàs contundent. La ciutadania ha parlat molt clar i ens ha deixat a portes d’una absoluta.

 

Encara que la victòria és solvent, li queda l’espineta clavada per haver-se quedat a les portes de l’absoluta?
Està clar. Durant tota la nit sabíem que en tindríem 10 perquè teníem les dades dels interventors. En cap moment vaig pensar que en podíem tenir 11, però estàvem a les portes i ara estaríem en una altra situació. Després de veure la campanya, les percepcions eren molt bones i teníem inputs positius.

 

Precisament, la situació que ens queda és que les forces d’esquerres sumen i podrien formar govern. Vostè defensa que ha de governar la llista més votada.
El resultat dels tres no dona peu a un pacte alternatiu. Han baixat els tres claríssimament i només hem pujat nosaltres. La nostra prioritat és un govern estable i ERC és el soci preferent pel fet que ja hem governat junts i els fruits d’aquells governs són molt positius. Ells tampoc tindrien un govern estable.

 

Quina ha sigut la resposta d’ERC a la proposta de fer un govern de coalició?
En aquests moments estem parlant i encara és massa prompte per dir res.

 

Quines han de ser les línies programàtiques prioritàries per aquest pacte?
Em permetràs que encara no ho puguem dir. Encara ens hem d’asseure per parlar-ho bé i treballar-ho de forma conjunta.

 

Les negociacions a la Diputació podrien entrar dins de la negociació de municipis com Tortosa?
Tortosa és la capital de Terres de l’Ebre i no entendria que hi hagués un mercadeig amb el municipi. Tampoc entendria un mercadeig pel que fa a aquests grups partint-se l’alcaldia. No es mereix aquest tracte.

 

El context de les eleccions generals pot influir en els pactes als municipis?
Crec que no. Les municipals són les municipals i les estatals són les estatals. A més, encapçalo un partit en clau total i espero que no afecti aquesta contesa electoral. No tindria sentit i els resultats són molt clars. No hi ha peu a generar una alternativa.

 

Ha parlat amb Jordi Jordan?
Només la nit de les eleccions, que em va trucar per felicitar-me.