La CUP de Tortosa demana a ERC un pacte d’esquerres

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El secretisme està imperant en els primers dies de negociació per decidir qui serà l’alcalde o l’alcaldessa de Tortosa. Meritxell Roigé vol apropar ERC a la seva posició per revalidar l’alcaldia després de quedar-se a les portes de majoria absoluta. Mentrestant, la coalició de Movem i PSC reclama que el consistori gaudeix d’una majoria progressista i que aquesta s’ha de fer efectiva.

En la suma d’esquerres, a banda dels republicans també serà necessari el regidor de la CUP. Ara bé, tot sembla indicar que la seva posició no serà un problema per a fer Jordi Jordan alcalde. Els anticapitalistes asseguren que “no condicionarem la votació a l’alcaldia a cap negociació política i donarem un vot de confiança a la constitució d’aquest possible nou govern”. A més, remarquen que no haurien de trobar complicacions per a trobar “acords programàtics comuns” i dotar d’estabilitat al govern.

Tot i això, serà necessària la implicació d’ERC per a la formació d’aquest nou govern. El regidor cupaire, Sergi Arnau, va pressionar als republicans en aquest sentit a la roda de premsa d’ahir: “Ens preocupa que malgrat la possibilitat que es pugui generar aquest canvi, ERC es plantegi la possibilitat de governar amb Meritxell Roigé”. L’edil anticapitalista demanava a Xavier Faura no tornar a ser “un obstacle per afavorir un canvi de govern” i recordava que “l’aritmètica fa possible el canvi”.

En aquesta majoria d’esquerres, la CUP ja ha avançat que no aspira a entrar al govern, sinó a dotar-lo d’una “estabilitat constructiva” des de fora, ja que consideren que no compten amb prou força per a incidir hegemònicament en l’acció política.