La Banda municipal de música, candidata a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Banda municipal de música  ha estat nominada aquest dilluns dia 4 de maig candidata a “tresor del patrimoni cultural de Tortosa”.

La Banda municipal de música de Tortosa fou creada l’any 1942, tot i que els seus antecedents daten de 1872. Té aproximadament mig centenar de músics. La Banda participa en els actes i festes tortosines com la Setmana Santa, les festes de la Cinta, la cavalcada de Reis, les processons o el Corpus. Durant més de 25 anys el mestre Joan Monclús i Monclús fou la persona que més influí en la consolidació de la Banda alhora que fou també el compositor de la majoria de peces tradicionals que es toquen.

Fins ara han estat nominats provisionalment com a candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Castell de la Suda

– Catedral

– Festa del Renaixement

Demà dimarts es farà pública una nova candidatura.

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.