Junts dona l’ordre de pactar amb ERC a Terres de l’Ebre i apartar el PSC

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els pactes entre les diferents forces polítiques segueixen en marxa a una setmana de la constitució dels ajuntaments. Alguns municipis ja han escenificat els seus respectius acords, però en altres indrets del país la situació s’està enrocant. A més, a les dificultats en les negociacions s’hi afegeix l’onada expansiva de les eleccions generals i les maniobres de les direccions nacionals i territorials.

Tot i que s’observa com a molts municipis de Catalunya el PSC i Junts estan bastint multitud de pactes, a Terres de l’Ebre les negociacions podrien anar cap a una altra direcció. Segons expliquen alguns dirigents municipals juntaires, la direcció territorial ha donat l’ordre de pactar amb els republicans abans que amb els socialistes. La directriu, però, no ha caigut gaire bé en alguns municipis, on s’han sentit “molestos” per les ingerències de tercers i sospesen no fer-ne cas. De fet, aquestes mateixes fonts apunten que aquesta línia ha causat una petita revolució entre les files juntaires.

Alguns dels municipis en què es trobarien en aquesta cruïlla podrien ser l’Ametlla de Mar, Sant Jaume d’Enveja o Móra la Nova, on tots tres partits tenen un pes rellevant en les converses. A més, alguns consideren que l’estratègia es podria llegir també en clau tortosina, ja que Junts necessita ERC per no perdre l’alcaldia de la capital. De moment, un dels municipis on no sí que han pactat juntaires i socialistes ha sigut Riba-roja d’Ebre. Junts va quedar empatat a quatre regidors amb ERC i ha sigut el regidor del PSC qui ha decidit l’alcaldia.