Els pressupostos participatius del 2020 a Tortosa reben un total de 158 propostes en la primera fase del procés

Els projectes seran analitzats per un comitè tècnic municipal amb vista a determinar-ne la viabilitat i el cost, abans de sotmetre'ls a votació durant l'octubre

arts pressupostos participatius de Tortosa ja han superat la primera fase, consistent en la presentació de propostes. Finalitzat el termini obert, s’han comptabilitzat un total de 158 propostes, aportades per 71 persones.

A diferència d’anteriors edicions, quan les propostes es podien fer arribar per escrit mitjançant les butlletes habilitades, en esta ocasió la primera fase s’ha hagut de fer completament de manera telemàtica arran de la situació derivada de la pandèmia de covid-19.

A partir d’este moment s’iniciarà la segona fase del procés amb l’avaluació de cada projecte a càrrec d’un comitè tècnic municipal. Este procediment permetrà, d’una banda, filtrar les opcions que no complisquen els requisits fixats a la guia dels pressupostos participatius, com ara que es tracte d’inversions i que corresponguen a qüestions de competència municipal; d’una altra banda, l’anàlisi determinarà la viabilitat de la proposta així com el cost que suposaria en cas de sortir escollida.

Cal recordar que els projectes no poden superar els 170.000 euros, en el cas del nucli urbà de Tortosa, ni els 15.000 euros, tant als Reguers com a Vinallop.

Més endavant, els pressupostos participatius entraran a la fase de votació, que s’allargarà entre el 5 i el 25 d’octubre. Tindran dret a votar totes les persones que el 31 de desembre del 2019 estiguessen empadronades a Tortosa i que haguessen complit els 16 anys.

Tots els detalls del procés dels pressupostos participatius es poden consultar a la web participa.tortosa.cat.