Els Mossos detenen a Tortosa un home que conduïa a més de 200km/h a l’AP-7

El vehicle ha estat captat en un control al terme municipal de Reus

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del radar a l'alçada de Reus, que ha captat un vehicle circulant a més de 200 km/h. Foto CEDIDA

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Camp de Tarragona han detingut avui dos homes de 25 i 50 anys, de nacionalitats marroquina i italiana i amb domicilis a França i Itàlia respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit per circular a una velocitat penalment punible.

Conductor detingut circulant a més de 200 km/h

En un segon control també situat a l’AP-7 però en aquest cas al terme municipal de Reus, els mossos han caçat aquest matí, a tres quarts de nou, un altre vehicle que circulava a 214 km/h en sentit sud.

Els mossos han aturat al vehicle a Tortosa i, un cop identificat el conductor, l’han detingut per circular a una velocitat penal. El punt on s’havia establert el control és un tram d’autopista amb tres carrils de circulació limitat a 120 km/h.

En aquest mateix control i només un parell de minuts abans, els mossos havien detectat un altre vehicle que circulava també en sentit sud que ha quedat registrat amb una velocitat de 208 km/h. En aquest cas, els mossos han denunciat administrativament el conductor.


Campanya policial intensiva de controls de velocitat

La detecció d’aquestes velocitats tan altes al Camp de Tarragona s’emmarca en la campanya intensiva de velocitat que va començar tot just aquesta setmana. Es tracta d’una campanya de Mossos d’Esquadra i policials locals de trànsit de tota Catalunya, coordinats pel Servei Català de Trànsit (SCT), amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat derivada de circular a velocitats superiors a les permeses.

En el marc d’aquesta campanya, ahir al matí es va denunciar un conductor circulant per l’AP-7 a 189 km/h. A més, quan els mossos el van aturar per denunciar-lo van observar també que l’home portava una pinça al cinturó de seguretat de manera que no se li ajustava correctament i, per tant, anul·lava qualsevol element de seguretat.

La denúncia suposa restar-li 9 punts del carnet, 6 per la velocitat i 3 per la manipulació del cinturó de seguretat. Tot plegat, comporta una multa de 700 euros.

La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària: és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions.