Arriba la 5a edició de “A Tortosa de Tapes”

Se professionalitzen les tapes i s’elaboren amb productes autòctons del territori

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El proper quatre d’octubre comença la cinquena edició de “A Tortosa de tapes” que coincidirà un any més, amb el festival A Cel Obert. Hi haurà quatre rutes diferents: al Centre, al Temple, a Ferreries i al casc antic, i finalitzarà el 14 d’octubre. Cada tapa amb un quinto tindrà un cost de 2,5 euros i tres dels establiments participants oferiran menú de tapes.

Una de les novetats d’ enguany, és la campanya: Vés al centre i vés de tapes. “Juntament amb els comerços de Tortosa centre després de fer cada compra, els diferents consumidors que vinguin a Tortosa tindran dret a una sèrie de tiquets regal per poder després anar a les tapes”, explica, Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç de la ciutat.

Un altre dels canvis és que en aquesta edició hi participaran 25 establiments, una desena menys que en l’anterior. I és que enguany s’han volgut professionalitzar les tapes i establir com un dels requisits principals que totes estiguin elaborades amb productes autòctons de les Terres de l’Ebre. Els establiments que hi participen han fet dos sessions de formació prèvies amb Tonino Valiente, un cuiner i propietari del bar de tapes Tatau de Huesca que té una estrella Michelin.

Com en les edicions anteriors se durà a terme la campanya solidària del Banc de sang, que consisteix en donar tiquets regal per anar de tapes a totes les persones que donin sang els dijous 4 i 11 d’octubre. Els diferents patrocinadors de l’esdeveniment sortejaran productes a través de les xarxes socials i se premiarà a les persones que acabin fent tota la ruta de les quatre zones de Tortosa amb un sopar per a dues persones a Vila Retiro. Estrella Damm serà un cop més el gran patrocinador. “És un orgull poder patrocinar el Tortosa tapes, ja que, pensem que és un esdeveniment, com altres que se fan a la ciutat, que ajuden a dinamitzar l’economia”, apunta, Miquel Vidal, representant d’estrella Damm al baix Ebre i Montsià.

Des de l’organització expliquen que no saben si s’igualarà la xifra de les 53 mil tapes que se van cuinar en l’edició anterior, però asseguren que estaran elaborades amb productes de primera qualitat.