Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

Arriba el GastroMar l’Ampolla, les jornades professionals de cuina i ciència

Avatar photo

L'Ajuntament de l'Ampolla impulsa aquest congrés culinari amb l'objectiu de donar a conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de l'Ebre

GastroMar l’Ampolla, impulsat per  l’Ajuntament de l’Ampolla, neix com un esdeveniment per donar a  conèixer els productes del mar de les Terres de l’Ebre i per extensió de la  Mediterrània i consolidar el municipi com a espai gastronòmic del Delta de  l’Ebre. 

Del 21 al 23 de març, aquestes jornades professionals de cuina i ciència  tractaran temes relacionats amb la cuina marinera tradicional i  contemporània, “la cuina d’abord”, i es parlarà d’investigació, ciència,  salut i sostenibilitat, realçant espècies de peix i productes mariners poc  habituals als mercats i a les cartes dels restaurants. 

La primera edició d’aquest congrés culinari comptarà, d’una banda, amb la  participació de 15 xefs de diferents parts del litoral català que elaboraran  en directe plats i receptes marineres tant de cuina clàssica i tradicional  com de fusió mediterrània-oriental, o de cuina d’autor contemporània,  moderna i conceptual. 

D’altra banda, i des del vessant acadèmic i científic del congrés, que  coordina la Fundació Alícia, a cada sessió hi intervindrà un expert de  referència que parlarà de com es pot continuar gaudint de tot allò que el  mar ofereix i, al mateix temps, afavorir la seva ecologia, l’economia local,  la vida dels pescadors, la restauració, el turisme sostenible, la salut dels  ciutadans, la cultura i el plaer gastronòmic. 

Una dotzena d’investigadors i científics, dialogant en directe amb Toni  Massanés, director general de la Fundació Alícia, i en alguns moments  comentant què es cuina amb els xefs, explicaran de manera entenedora  les claus, els fruits del mar i del Delta de l’Ebre i les estratègies per assolir  els objectius exposats.  

L’esdeveniment es desenvoluparà simultàniament en dos platós situats a  l’hotel Flamingo de l’Ampolla, des dels quals xefs i ponents podran veure’s  i interactuar. Totes les sessions s’emetran en streaming pel canal de  Youtube Gastroevents Online

GastroMar l’Ampolla 2021 

Aquesta primera edició busca crear debat sobre l’elaboració dels  productes mariners del Delta de l’Ebre, del peix senzill i de la manipulació  d’aquests i altres productes mediterranis. 

De la mateixa manera, pretén fer una demostració de l’elaboració de  plats, amb peixos sostenibles, arròs, amb ostra i mol·luscs del Delta i amb  peixos poc coneguts. 

Així com establir aquest acte com un congrés anual on es puguin obtenir  unes conclusions sobre el consum de peix senzill i aconseguir que els  restauradors, com a màxims prescriptors gastronòmics, s’impliquin amb  aquest objectiu principal. 

L’Ampolla, cuina de l’ostra 

En el marc d’aquest congrés culinari, se celebrarà la 7a edició de  L’Ampolla, cuina de l’ostra, on restauradors de la localitat presentaran un  plat d’ostra cuinada el qual serà valorat per un jurat que escollirà l’opció  més saborosa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Laporta serà investit president del Barça aquest dimecres

Notícia següent

Documents obligatoris per sortir de la comarca

Notícies relacionades