Adif renovarà les vies de l’estació de Tortosa i del ramal de l’Aldea

Les obres s'executaran entre el 6 de setembre i el 14 de setembre amb un cost d'1,3 MEUR

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Adif renovarà les vies de l’estació de Tortosa i del ramal de l’Aldea, per on circulen els trens de la línia R-16. Les obres han de començar el pròxim 6 de setembre i acabar el 14 de novembre, amb un cost d’1,3 milions d’euros –IVA inclòs-. Concretament, el gestor d’infraestructures ferroviari estatal ha anunciat que s’instal·laran 22.140 metres de nou carril de 54 kg/m en els més de tretze quilòmetres del ramal. També se substituiran les més de 3.000 travesseres existents. Paral·lelament, a l’estació de Tortosa les operacions se centraran en quatre vies: tant les de creuament com les d’apartament. S’aixecarà l’actual armament de via per instal·lar 3.06 metres de carril de 54 kg/m i es col·locaran 2.049 travesseres polivalents.

Segons la mateixa Adif, també es renovarà la capa de balast, s’adequaran els desviaments o canvis d’agulla i es col·locaran quatre aparells de dilatació. Addicionalment, es rehabilitaran les connexions elèctriques, es construiran nous topalls de formigó i s’instal·laran noves canonades del sistema de drenatge per millorar les condicions d’evacuació de l’aigua de la plataforma, que serà també millorada.

Els treballs es dividiran en diverses fases per fer-los compatibles amb l’explotació ferroviària i reduir les afectacions sobre el tràfic de trens, segons el comunicat de l’ens. Així, la primera d’aquestes fases a l’estació de Tortosa suposarà donar de baixa les vies 1 i 2 per, posteriorment, deixar inoperatives la 4 i la 6 entre el 6 de setembre i el 30 d’octubre, període durant el qual la longitud màxima dels trens haurà de ser de 188 metres.

D’altra banda, al ramal Tortosa-L’Aldea els treballs es faran en horari nocturn i s’establirà la limitació temporal de velocitat fins que acabin les actuacions.