1.405 signatures perquè no es retiri el monument franquista de Tortosa

Són més del triple de les que estipula la normativa per tirar endavant una iniciativa popular a l'Ajuntament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre (Corembe) i l’Associació Tortosins pel Monument han recollit 1.405 signatures perquè no es desmantelli el símbol franquista, tal com pretén el Departament de Justícia amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa.
Les dues entitats utilitzaran les firmes per presentar una iniciativa popular al consistori amb l’objectiu de defensar l’estructura, reinterpretar-la i contextualitzar-la. Les signatures, recollides en 10 dies, són més del triple de les necessàries per endegar l’acció, segons subratllen les dues entitats. Està previst que aquest divendres al matí es registri la petició.
Les dues plataformes indiquen que aquesta iniciativa popular “obliga” l’alcaldessa de Tortosa a incorporar la moció en l’ordre del dia del proper ple ordinari. La moció porta per títol ‘Proposta per respectar la voluntat expressada pels tortosins i tortosines en la votació de 28 de maig del 2016 que va acordar reinterpretar, mantenir i contextualitzar el Monument per la Batalla de l’Ebre’.

Els dos col·lectius recorden que l’any 2016 més de 5.000 veïns de Tortosa (un 68% contra un 32%) van donar suport a la reinterpretació del monument en una consulta organitzada pel consistori. Afegeixen que la majoria del partits polítics “es van comprometre” a respectar aquest resultat.