«Som Bot», nova llista a les municipals sota ‘Movem Terres de l’Ebre’

La intenció d’aquesta nova formació política és articular una alternativa de govern capaç d’obrir-se a la participació ciutadana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un grup de persones principalment joves i amb diversitat de perfils de Bot han començat a treballar per impulsar una llista electoral de cara a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Es tracta d’un col·lectiu d’entre 23 i 55 anys format per un nucli de vuit persones amb diversos perfils professionals que estarà encapçalat per Núria Mulet, ambientòloga.

 

La intenció d’aquesta nova formació política, que es presentarà sota el paraigües de Movem Terres de l’Ebre, és articular una alternativa de govern capaç d’obrir-se a la participació ciutadana per generar un impuls col·lectiu que permeti aprofitar les oportunitats del municipi de la Terra Alta.

 

“Volem treballar per canviar la forma de gestió municipal, posant més cura en recollir  les diverses sensibilitats, inquietuds, propostes, necessitats, etc., volem generar una  estructura que faciliti la participació i presa de decisions compartida” afirma el grup  impulsor. “Volem treballar honestament, creant espais per poder passar comptes  amb els veïns i veïnes sobre les tasques dutes a terme, els pendents, els  pressupostos invertits, el temps dedicat per part del govern local a les diverses  tasques”, afegeixen.

 

Per altra banda, afirmen que «durant els darrers anys han aparegut oportunitats a la  zona que no s’estan aprofitant prou. En aquest sentit, pensem que després de 4  legislatures liderades pel mateix alcalde, és necessària una renovació». I és que  sostenen que la situació del poble és crítica, com ho és gran part del món rural: “Això  no només té a veure amb la gestió de l’ajuntament, per la qual cosa creure que  només un canvi en el grup de persones que formen la junta de govern pot revertir la  situació seria ingenu o agosarat”, admeten.

 

Per això apel·len a la responsabilitat del veïnat per tal que s’involucrin en diversos projectes, grups de treball o comissions que siguin convenients. “La gestió municipal suposa diversitat d’àrees a treballar i la falta de dotació tant tècnica com econòmica la dificulten, per això, pensem que cal implicar el màxim nombre de persones des del principi. Perquè som conscients que cal aprofitar la intel·ligència col·lectiva que podem generar entre totes”, exposen.