El PSC vol aviat els recursos econòmics provinents del Fons Nuclear

"No consentirem que quedin guardats a l’espera, en un calaix de la Generalitat, quan les necessitats del territori són tantes"

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Amb aquesta claredat s’ha expressat el diputat Joaquim Paladella en la reunió celebrada aquest matí amb el delegat del Govern. “L’actitud del PSC és la de ser útils pel territori, per això volem que els recursos econòmics provinents del Fons Nuclear arribin com més aviat millor, no consentirem que quedin guardats a l’espera, en un calaix de la Generalitat, quan les necessitats del territori són tantes”.

 

Així mateix, el diputat Paladella ha insistit en la constitució de l’òrgan de govern de gestió del fons que ha de gestionar el fons de transició nuclear a què fa referència l’article 8.4.c de la Llei 5/2020, del 29 d’abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. “S’ha de crear de manera immediata, sense més dilació, per tal de no quedar-nos endarrerits en l’aplicació dels recursos econòmics que preveu la llei”.

 

D’acord amb el que diu la llei li pertoca a la Generalitat el procés d’aplicació i l’efectivitat d’aquesta, concretament al departament d’Empresa i treball. “S’ha de posar fil a l’agulla en aplicar tots els aspectes contemplats en la mateixa i la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre ha de ser qui ho lideri i faci pressió al departament per tal que es posin a treballar de manera immediata, i no anar a fent i prou”.  Conclou Paladella.

En aquest sentit, el delegat del Govern ha manifestat la seva voluntat en què els diners provinents dels Fons Nuclear arribin a l’Ebre, es per això que s’ha compromès a estar  molt a sobre, i està fent un seguiment. “Agraeixo la bona predisposició perquè els diners no són del govern, són de la gent del territori, i no s’ha d’encantar ni un sol dia en què arribin”. Conclou Paladella