Deltebre presenta un nou Pla de Joventut per als pròxims 4 anys amb 89 accions

Amb l'objectiu de dinamitzar i impulsar el jovent del municipi

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Govern municipal ha presentat la proposta del Pla Local de Joventut de Deltebre que es  durà a aprovació en la sessió plenària del mes de gener, la qual se celebrarà aquesta nit a les  21.30 hores.  

El Pla Local de Joventut es projecta fins a l’any 2026 i engloba 89 accions específiques, de  diferents àmbits, i dirigides al jovent del municipi. Entre aquestes, per exemple, la implantació  del Servei d’Informació Juvenil i també la creació del Consell de Joves, òrgan que ha de vetllar  pel compliment del Pla, acompanyat dels serveis del mateix Ajuntament de Deltebre.  

La recuperació de la Cambra Arrossera de La Cava, mitjançant una subvenció dels fons Next  Generation, permetrà desenvolupar amb major definició el Pla Local de Joventut de Deltebre,  ja que aquest espai, entre altres, esdevindrà un punt de trobada i de cohesió per al jovent del  municipi. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquest document que duem a  aprovació ens permetrà fer un pas més enllà en les polítiques de Joventut amb noves accions  i amb noves eines que faciliten la participació del jovent en el dia a dia del nostre municipi, i  també l’acompanyament en qüestions que preocupen i ocupen als nostres joves”. 

Un procés de participació amb 500 joves 

El Pla Local de la Joventut ha estat fruit, en primer lloc, d’una anàlisi de l’anterior Pla i d’una  necessària adaptació dels programes a la realitat actual. En segon lloc, d’un procés de  participació entre el jovent per així detectar, conjuntament, la situació, necessitats i propostes.  Entre les diferents sessions, tallers i enquestes realitzades, en total han participat al voltant  de 500 joves de Deltebre.  

“La suma de tot això ens ha permès confeccionar un Pla adaptat a les necessitats del jovent i  que doni resposta a les seves inquietuds”, ha ressaltat el portaveu del Govern, Andreu Curto. D’aquesta manera, les 89 accions impulsen qüestions rellevants com la formació, l’ocupació,  l’emprenedoria, la salut mental i benestar emocional, la sexualitat i relacions afectives, l’impuls  de polítiques LGBTI+, l’oci i la sostenibilitat.  

Durant la roda de premsa també s’ha presentat la marca #DeltebreJove, la qual acompanyarà  el desenvolupament d’aquest Pla de Joventut i serà la imatge de les diferents accions que  s’han de dur a terme en els pròxims mesos i anys.  

Entre altres qüestions, el plenari municipal també debatrà la proposta d’adhesió en una  agrupació de sol·licitants per a la presentació de la sol·licitud del PERTE de digitalització del  cicle urbà de l’aigua, la modificació del catàleg de masies i construccions en sòl no  urbanitzable del POUM, i també l’inici de la liquidació de la concessió del Complex Esportiu.