Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Movem Tortosa torna a reclamar 2 llars d’infants públiques al municipi

Avatar photo

El primer grup de l’oposició recorda que Tortosa no pot gaudir de la gratuïtat de cap plaça que atorguen les subvencions de la Generalitat perquè no hi ha cap llar pública

Movem Tortosa torna a reclamar la creació d’almenys dues llars d’infants públiques, una a cada banda de riu, per tal d’acabar amb el greuge que suposa per als tortosins i  tortosines no comptar amb cap llar d’infants pública al seu nucli urbà, tenint en compte la gratuïtat en l’ensenyament per a l’etapa de 0-2 anys per a les llars públiques vigent  des d’aquest curs.

 

A aquest fet, cal sumar les recents subvencions als ens locals convocades per la Generalitat de Catalunya destinades al finançament de llars d’infants públiques a través dels fons europeus Next Generation. La finalitat de la subvenció és l’increment de places públiques accessibles, assequibles, inclusives i d’alta qualitat, del primer cicle d’educació infantil, col·laborant en el finançament dels centres per a impartir aquests  ensenyaments.

 

Segons l’Ordre EDU/11/2023, de 25 de gener, que aprova les bases reguladores per a  la concessió d’aquestes subvencions, l’objectiu en l’àmbit de Catalunya és la creació de  10.884 noves places públiques de primer cicle d’educació infantil fins al 2024.

 

L’import  de la subvenció serà del 100% del pressupost, fins a una quantitat màxima de 10.195  euros per cada nova plaça creada i cal tenir en compte que les actuacions subvencionables són la construcció de noves llars d’infants, així com la reforma, rehabilitació o creació de noves aules partint d’edificis existents, a més a més de l’equipament necessari i despeses corrents de personal i de funcionament.

 

Cal recordar que Movem Tortosa ja va anunciar la convocatòria d’aquestes subvencions el 2022 i va instar al seu moment al govern municipal de Roigé a tirar endavant almenys una llar d’infants pública al nucli urbà i ho va portar a debat al Ple municipal amb una moció que es va aprovar per unanimitat.

 

Tanmateix, Movem Tortosa  també va situar la creació d’aquesta llar d’infants pública com a condició per negociar els pressupostos municipals, tot i ser rebutjada.

 

Ara davant la presentació de les subvencions per a la creació de llars d’infants públiques sorgides gràcies a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, Jordi Jordan, com a portaveu de Movem Tortosa, torna a insistir en la necessitat que el govern municipal s’aculli a aquestes subvencions per tirar endavant aquest projecte.

 

En aquest sentit, Jordan ha demanat “buscar solucions per consensuar la millor fórmula per aconseguir aquestes ajudes, si a partir d’edificis de propietat municipal o bé de nova construcció. Estem disposats a escoltar totes les opcions disponibles per tal de decidir quina és la millor per la ciutat. Per a nosaltres el que està clar és que no ens hi podem quedar fora i hem d’actuar sense retards i amb consens”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desarticulada una organització criminal internacional de haixix al Penedès

Notícia següent

Grandvalira impulsa un projecte pedagògic als jardins d’infants

Notícies relacionades