Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Movem Tortosa-PSC proposa reordenar el centre de la ciutat i obrir-la al riu

Avatar photo

El projecte transformaria un dels espais més importants i cèntrics de la  ciutat en un espai d’oci i pulmó verd que esdevindria continuació del parc municipal

Movem Tortosa i PSC donen a conèixer el seu primer projecte urbanístic per connectar  els barris del Centre i Nucli-Antic amb el Temple, reordenant els terrenys de Renfe on  ara hi ha previst un aparcament provisional en superfície, donant així continuïtat a  l’eixample fins al riu, passant per l’Avinguda Generalitat.

 

La portaveu socialista, Dolors Bel, ha volgut destacar la importància del projecte en  termes urbanístics, ja que transformaria un dels espais més importants i cèntrics de la  ciutat en un espai d’oci i pulmó verd que esdevindria continuació del parc municipal. A  més a més, preveu donar continuïtat a carrers fins ara tallats per les vies, millorant la  mobilitat i obrir la ciutat al riu, una assignatura fins ara pendent.

 

Més concretament, el projecte preveu un aparcament soterrat d’unes 350 places per  donar suport al comerç de la zona i un espai verd en superfície que també inclou la  construcció de dos edificis per habitatges amb locals d’oci i serveis a peu de carrer i  el seu propi aparcament, tal com està previst al POUM.

 

D’altra banda, l’arquitecte i regidor de Movem Tortosa Jaume Bel, també ha subratllat  l’abast de la proposta quant a mobilitat, ja que dona continuïtat viària a molts carrers de  l’eixample que fins ara estaven interromputs per les vies, com el carrer Cervantes i el  carrer Màrtirs, i que ara es podrien obrir amb l’alliberament dels terrenys, millorant la  mobilitat i la connectivitat entre barris i amb la via verda que voreja el riu.

 

Addicionalment, el fet d’alliberar els terrenys de Renfe i donar-li continuïtat al projecte  urbanístic fins al riu, faria enllaçar la proposta amb l’Avinguda Generalitat, que hauria  de pujar de nivell, acabant amb les inundacions que moltes vegades s’han repetit al  llarg dels anys durant episodis de pluja intensa.

 

Aquesta, que és la primera proposta feta des de la candidatura conjunta de progrés de  Movem Tortosa i PSC, “va més enllà dels aparcaments provisionals que s’estan fent i  busca generar la Tortosa del futur, de les pròximes dècades, fent un gran salt qualitatiu  urbanísticament”, tal com ha explicat Jordi Jordan, alcaldable de la candidatura  Movem Tortosa-PSC.

 

Amb relació a la proposta, Jordan també ha volgut deixar clar que aquesta és la seua  proposta, però que estan oberts a pactar, consensuar i parlar amb la resta de formacions  per generar propostes i buscar el consens, abandonant les imposicions que han imperat  durant els últims 16 anys a la ciutat, ja que “la suma de moltes sensibilitats, fa que els projectes acabin sent millors”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tàrrega posarà en marxa l’alberg de pelegrins de Cal Trepat abans d’abril

Notícia següent

S’inicien les obres de construcció de carrils bici a les escoles a Sant Cugat

Notícies relacionades