Mor ofegada una nena de 2 anys a l’Ametlla de Mar

Avatar photo

Els fets van tenir lloc ahir a la tarda en una piscina particular de l'Ametlla de Mar

Una tragèdia va colpejar la tarda d’ahir la urbanització Tres Calçs, dins del terme municipal de L’Ametlla de Mar, quan una nena de tan sols dos anys va perdre la vida després d’ofegar-se en una piscina particular. El tràgic succés va en una piscina particular situada en l’avinguda Cala Forn.

Segons les primeres informacions, els pares de la nena, de nacionalitat estrangera, van perdre de vista a la petita durant uns minuts i, lamentablement, la van trobar dins de l’aigua.

Davant l’emergència, unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van traslladar ràpidament al lloc i van realitzar maniobres de reanimació, però, desafortunadament, no van poder salvar la seva vida i van confirmar la seva defunció.

Les autoritats dels Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació sobre aquest succés, i fins al moment, es considera  una mort accidental.

La Generalitat demana extremar les precaucions

Extremar les precaucions

Sota el lema ‘Tothom pot ofegar-se, a ningú hauria de passar-li’ el departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha recordat que tothom hi està exposat, especialment quan el cos experimenta canvis sobtats de temperatura al entrar en contacte amb l’aigua freda, al submergir-se bruscament o si es realitza una activitat física excessiva.

En aquest sentit, han emès una sèrie de recomanacions que passen per nedar en companyia d’altres persones; banyar-se en platges amb socorristes sempre que sigui possible; no entrar al mar si hi ha bandera vermella i respectar els advertiments dels professionals; evitar consumir begudes alcohòliques abans del bany; no entrar de cop a l’aigua després de menjar, d’haver pres el sol molta estona o d’haver fet un exercici físic intens; i en cas de patir una malaltia, especialment si és cardíaca o circulatòria, consultar els professionals sanitaris sobre la idoneïtat de la pràctica del bany, la natació o altres activitats aquàtiques.

En relació amb els infants, han alertat que la supervisió per part de les persones adultes és un factor fonamental per prevenir els ofegaments. Així, han indicat que fins i tot quan els nens i les nenes saben nedar o estan familiaritzats amb l’aigua, cal una supervisió contínua per part d’una persona adulta durant el bany o el joc a la platja o la piscina. A més, en el cas dels lactants i els infants més petits, cal mantenir-se sempre a una distància que permeti agafar-los allargant el braç.

D’altres consells fan referència a prendre consciència del risc, sobretot en piscines privades on es tendeix a pensar que hi ha menys perill; ensenyar els petits a nedar; respectar les normes de seguretat de les instal·lacions i evitar que els joves i nens juguin a empentar-se; no consumir begudes alcohòliques mentre es supervisa un infant; no confiar la seguretat dels nens a les joguines inflables o instal·lar una tanca al voltant de l’espai aquàtic per evitar que cap petit pugui entrar-hi sense l’acompanyament d’un adult.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un vi del Priorat obté la màxima puntuació d’un famós crític

Notícia següent

Vila-seca en Comú sol·licita incrementar la inversió en educació

Notícies relacionades