Xavier Reverté: “Som gent de treball i volem activar el poble”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les majories a la Ràpita van canviar completament el 28 de maig. Esquerra va perdre la majoria absoluta, mentre que Progrés per la Ràpita es va endur 8 regidors, a un de la majoria absoluta. Xavier Reverté ‘Xapo’ serà l’alcalde del municipi ebrenc i ara obre les negociacions per incorporar nous actors al seu govern. Entrevistem el pròxim alcalde de la Ràpita per saber com es plantegen les negociacions i valorar els resultats.

 

Si comparem els resultats amb les eleccions de fa quatre anys, hi ha un canvi radical. Com valora aquest viratge?
El poble ha demanat un canvi. He aportat el meu granet de sorra perquè veiessin un equip i una figura que realment pogués fer decantar les eleccions d’aquesta manera. Realment, quan anaves pel carrer ho notaves. Es va crear un nucli molt fort que s’ha vist repercutit en vots per Progrés.

 

Quina és la clau perquè la gent que va votar per majoria absoluta a Esquerra ara ho facin pels socialistes?
Sincerament, penso que hi ha un abans i un després de l’1 d’octubre. La Ràpita va estar molt castigada i en aquell moment tots es van sentir molt de la Ràpita perquè hi va haver un abús important. Però després d’això s’ha vist que no hi ha ni suport ni capacitat d’intentar que el poble tiri endavant.

 

Com estan les negociacions amb la resta de partit per formar govern?
Ha sigut una pena perquè ens hem quedat a 90 vots de la majoria absoluta. Tot i això, estic content de no tenir-la. Quan un agafa la majoria absoluta es relaxa. Nosaltres som gent de treball i volem activar el poble. Hem obert els braços a tots els partits que han tret un o dos regidors. Volem que estiguin al costat nostre.

 

Però a Esquerra li ha tancat la porta.
No és que li hagi tancat la porta. Si em presento a les eleccions, és per fer un canvi i desbancar Esquerra. No tindria sentit que Esquerra i nosaltres tinguéssim alguna cosa a veure. Volem que els altres partits que no han governat a la Ràpita tinguin la possibilitat de fer-ho amb Progrés per la Ràpita.

 

Amb quin s’hi pot entendre millor?
Obro la mà a què entrin totes les forces polítiques. Si tenen ganes, busquem fer una família política per treballar pel poble. Per damunt del poble no hi ha ni sigles, persones ni pactes.

 

Podríem anar a un govern més ampli de la majoria absoluta?
Si arribem a un acord, podríem governar cinc partits el govern municipal. Seria una cosa històrica i faria un canvi a la política que fins ara estava encallada en fer el mínim.

 

Quines són les prioritats del mandat?
La prioritat principal és veure la salut de l’Ajuntament. Després ficar-nos a treballar en tot  el que diem en el programa. Els projectes turístics i de sòl industrial o donar suport a la gent gran i la gent jove. Tot passa per saber la salut que tinguem, però no ens quedarem amb cara de pena. Tot el contrari. Tenim la fortalesa per treballar i no posar peròs. La gran força que tenim és el ciutadà. A partir del 17 no hi haurà un alcalde, n’hi haurà 14.782 alcaldes. Això vol dir que la implicació per fer el millor poble del Mediterrani és per part de tots.