L’Ajuntament prorroga la gratuïtat de l’ocupació de la via pública per a la restauració

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El darrer ple municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals del consistori la proposta d’alcaldia de modificació de l’Ordenança Fiscal núm. 10 reguladora de la taxa per l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules, cadires i altres elements amb finalitat lucrativa.

D’aquesta manera, es prorroga fins al 31 de desembre de 2021 l’exempció en la taxa d’ocupació de la via pública per als establiments de restauració i de les ampliacions d’aquestes ocupacions sense cost addicional. Joan Roig, alcalde d’Alcanar, recorda que “aquesta acció s’engloba dins del conjunt de mesures que ha aplicat l’Ajuntament per tal de combatre els efectes econòmics de la pandèmia de covid-19 i es podrà tornar a prorrogar si les circumstàncies ho requereixen”.

Així, des de l’esclat de la covid-19 l’ajuntament d’Alcanar ja ha aplicat altres mesures com la modificació de la taxa per llicències d’obertura d’establiments i activitats, l’exempció de pagament de les quotes dels paradistes del mercat durant els mesos que va restar tancat, o les subvencions per a les activitats afectades pels tancaments decretats amb motiu de la COVID, entre d’altres.

El Ple del passat 1 de desembre també va aprovar prorrogar, per un any més, l’exempció de pagament de la taxa d’expedició de volants i certificats d’empadronament, certificats de convivència i certificat de béns. Aquesta mesura pretén que les persones que sol·liciten qualsevol d’aquests documents, generalment, per poder complementar sol·licituds de subvencions, ajudes, etc., en un context com l’actual, no hagen de pagar-los. La suspensió també té efectes fins al 31 de desembre de 2021 i igualment es podrà prorrogar en funció del context del moment.