L’Ajuntament de la Ràpita adjudica el projecte per reformar l’antic edifici de la Duana en el nou centre d’economia blava de les Terres de l’Ebre

Amb el centre s’impulsaran nous models de negoci basats en l’economia blava i es promocionaran activitats de recerca, desenvolupament i innovació liderades per empreses

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut

LA RÀPITA.- L’Ajuntament de la Ràpita adjudica el projecte per reformar l’antic edifici de la Duana en el nou centre d’economia blava de les Terres de l’Ebre a Gilabert Miró S.A. per un import total de prop de 450.000 €. La creació del centre d’economia blava a la Ràpita suposarà l’existència d’un centre de referència per impulsar els nous models de negoci basats en l’economia blava a les Terres de l’Ebre.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, assegura que “aquest edifici emblemàtic i simbòlic del centre de la Ràpita acabarà convertint-se en un punt de referència de dinamització econòmica del nostre municipi i del nostre territori”. A més, Caparrós, argumenta que “es tracta d’un centre que desenvoluparà polítiques econòmiques envers l’economia blava que ajudaran a dinamitzar sectors econòmics del nostre poble i que encaixen amb l’objectiu de l’estratègia marítima del Govern de Catalunya i que per tant, posicionen la Ràpita com un dels objectius principals de desenvolupament econòmic del nostre país”.

Des de l’Ajuntament de la Ràpita es pretén adequar l’edifici en un espai d’empreses emergents perquè puguin dinamitzar el seu teixit productiu, potenciant, al mateix temps, les sinergies dels agents emprenedors de la zona, per tal d’impulsar i promocionar les activitats de recerca, desenvolupament i innovació que lideren.

La creació del centre d’economia blava a la Ràpita és una de les set operacions del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori. El PECT Ebre Bioterritori, coordinat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, s’engega per potenciar models de negoci sostenibles a l’Ebre, enguany amb una inversió global que ascendeix a 3,1 milions d’euros. Cadascuna de les operacions està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.