La Ràpita aprova establir estacionament limitat i control horari a la zona d’aparcament del Garbí

La zona taronja funcionarà entre les 9 i les 20 hores tots els dies, a partir de l’1 de juliol i fins al 15 de setembre de 2021

L’Ajuntament de la Ràpita establirà mesures d’estacionament limitat i control horari a la zona d’aparcament de la platja de Garbí, per garantir una adequada ordenació del tràfic i evitar aglomeracions turístiques en els accessos rodats a la platja.

Així s’ha aprovat avui en el plenari de la Ràpita, reunit en sessió ordinària del mes de maig, amb els vots a favor d’ERC, JxCAT, mR i la regidora no adscrita, i l’abstenció del PSC.

Per regular l’aparcament al Parc de Garbí s’instal·larà zona taronja, la qual estarà en funcionament cada dia entre les 9 i les 20 hores, a partir de l’1 de juliol i fins al 15 de setembre de 2021. La taxa de pagament serà de 0,90 € cada hora, tenint en compte que els vehicles que paguen l’impost de circulació a la Ràpita disposaran d’una bonificació del 100% les dues primeres hores d’estacionament.

El portaveu d’ERC, Albert Salvadó, ha explicat que “des del govern local treballem per solucionar la problemàtica que hi ha a la zona del Garbí durant l’estiu, ja que és una zona ocupada per vehicles que dificulten l’accés i la rotació a altres que volen accedir a la platja, la piscina o a les activitats econòmiques de la zona”. El regidor de JxCAT, Joan Martí Masdeu, ha exposat que “és necessari un control horari per evitar que qualsevol persona pugui estacionar el cotxe i deixar-lo allí tota la setmana”. Finalment, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha justificat la seva abstenció reclamant que “primer s’hagués hagut de fer una prova per veure com serà l’entrada i sortida dels usuaris de la piscina”.