L’Ajuntament de Tortosa fraccionarà el pagament del deute de la Clínica Terres de l’Ebre per a poder finalitzar la seva compra

L’alcalde ha anunciat que demà es reunirà el consell d’administració de l’empresa pública Salut Tortosa, de la qual n’és president i que gestiona la clínica, per tal de debatre aquesta proposta

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha anunciat aquesta tarda que ja han trobat la solució per a desencallar el darrer pagament que resta per a fer efectiva la compra de la Clínica Terres de l’Ebre. La solució implica fraccionar el pagament dels 4 milions d’euros pendents en dues anualitats, proposta que s’ha negociat i ja ha acceptat la mútua propietària de l’edifici de la clínica. Enguany es demanaria un préstec a llarg termini per a pagar 3,5 milions d’euros i el mig milió pendent, es pagaria com a màxim al juny de l’any 2024. Amb aquesta operació, segons l’alcalde, “en ser una operació que no supera el 10% dels recursos ordinaris de l’Ajuntament, ja no caldrà la majoria absoluta del ple”.

L’alcalde ha anunciat que demà es reunirà el consell d’administració de l’empresa pública Salut Tortosa, de la qual n’és president i que gestiona la clínica, per tal de debatre aquesta proposta;  el següent pas serà convocar el plenari, la setmana vinent, perquè autoritzi i avali el préstec de 3,5 milions aquest mateix mes d’octubre.

L’operació perquè la societat pública Salut Tortosa SL, pogués contraure un préstec per acabar de pagar el centre sanitari va quedar bloquejada després que els partits a l’oposició s’hi van abstenir en el ple del passat mes de juliol, no aconseguint  així la preceptiva majoria absoluta. El pagament s’havia de fer el passat 30 de juny, i en no portar-se a cap, ha comportat una despesa per interessos de demora de 70.000 euros, ja que cada mes Salut Tortosa SL havia de pagar 20.000 euros d’interessos. Amb la nova fórmula, l’empresa municipal haurà de continuar pagant interessos però sols pel mig milió restant a pagar.