Eufònic torna a l’Ebre amb renovada creativitat i èxit de públic

Encara no hi ha xifres oficials, però les afluències registrades les últimes nits a l'Església Nova, l'auditori i el pavelló de la Ràpita han superat les expectatives dels organitzadors, segons reconeixen

Aquest cap de setmana ja ningú recorda les cadires separades, les distàncies entre el públic i les mascaretes que van dominar les dues passades edicions. Eufònic ha tornat a experimentar un retorn a les condicions similars que existien abans de 2020 amb actuacions i concerts “com les solíem fer”, segons ha recordat el seu director, Vicent Fibla.

Encara no hi ha xifres oficials, però les afluències registrades les últimes nits a l’Església Nova, l’auditori i el pavelló de la Ràpita han superat les expectatives dels organitzadors, segons reconeixen. “El públic tenia ganes de moure’s i de llibertat. Això s’està notant”, ha apuntat Fibla. “El fet d’estar tancats dos anys ha fet saltar moltes alarmes i noves pràctiques que estaven oblidades. Pràctiques que tothom pensava que havien arribat per quedar-se i s’ha demostrat que no”, afegeix. Hi ha cansament pel contacte bàsicament telemàtic. “Volem trobar-nos”, rebla.

Una sensació que s’estén més enllà de l’ànim dels assistents. També els mateixos creadors i les seves propostes. “Hi ha peces creades durant la pandèmia amb la idea de la distància física. Moltes propostes s’han madurat durant dos anys”, afegeix. Ara, ja es poden mostrar al públic en unes condicions diferents, molt diferents a les del moment de les restriccions.

Amb 65 actuacions en escenaris, principalment de la Ràpita, i de la resta de cinc subseus de les Terres de l’Ebre – Tortosa, Amposta, Miravet, Roquetes i Ulldecona-, Eufònic ha elevat la presència dels artistes internacionals fins a una quarta part. La presència de propostes femenines ha superat la meitat. “Potser és per casualitat”, apunta Fibla, qui assegura que no ha estat fruit de la intenció o de la voluntat de compliment de quotes, sinó que respon a la realitat existent al món artístic.