Tots els hospitals de les Terres de l’Ebre ingressen pacients de Covid

Fins ara els crítics i aguts anaven al Verge de la Cinta i els d'atenció intermèdia al de la Santa Creu

L’increment de casos de covid-19 ha fet que la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre hagi començat a aplicar aquest dimecres una nova fase del Pla de Contingència, per la qual tots els centres hospitalaris passen a ingressar pacients de coronavirus.

Fins aleshores els pacients aguts i crítics es concentraven a l’Hospital Verge de la Cinta; i els que requerien atenció intermèdia anaven a l’Hospital de la Santa Creu, a Tortosa.

L’aplicació del Pla de Contingència també estipula que tots els centres, de moment, mantindran l’activitat quirúrgica, “sempre garantint la seguretat tant d’usuaris com de professionals”, ha apuntat Salut.

L’únic que per ara no ho podrà fer és l’Hospital Comarcal d’Amposta, arran d’un brot.

Pel que fa a la pressió assistencial de covid a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, l’Hospital Verge de la Cinta compta amb setze hospitalitzats positius i sis a l’UCI; l’Hospital Comarcal d’Amposta té 6 positius ingressats; l’Hospital de la Santa Creu té 25 positius dels quals setze corresponen al brot detectat els darrers dies; i l’Hospital de Móra d’Ebre té un positiu ingressat.