Moren de covid dos usuaris de la residència l’Onada de la Sénia

Salut eleva fins a onze els casos positius actius detectats, dos dels quals són treballadors

Dos usuaris han resultat morts pel brot de covid-19 detectat a la residència de gent gran l’Onada de la Sénia, segons ha informat el Departament de Salut. Les defuncions van tenir lloc aquest cap de setmana passat.
El cribratge efectuat al centre ha permès detectar onze casos actius: nou persones usuàries, totes de la mateixa unitat de convivència, així com dos treballadors. Juntament amb el Departament de Drets Socials, Salut va organitzar un equip de “contenció ràpida” per establir aïllaments i mesures per controlar el brot.
Els usuaris afectats s’han traslladat al buffer del centre l’Onada de Tortosa i, en alguns casos, al centre sociosanitari de Jesús. Atenció Primària efectua cribratges continuats a la residència.
El gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Joan Nin, ha lamentat la situació a la Sénia. Ha recordat que cal “no abaixar la guàrdia amb les mesures de protecció i continuar amb l’estratègia de vacunació”. “Hem de ser conscients que seguim en plena pandèmia i és molt important no afluixar ni relaxar-se en l’adopció de les mesures per tal d’evitar nous casos com el de la Sénia”, ha remarcat.