L’Ajuntament de Deltebre amplia el desplegament de dispositius DEA

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Des d’aquesta setmana, el municipi de Deltebre compta amb tres nous desfibril·ladors externs  automàtics (DEA) que s’han instal·lat al Passeig Marítim de Riumar, al mercat de Jesús i  Maria, i al mercat de La Cava. Tres nous aparells que se sumen als 6 DEAS que estan ubicats  en diferents equipaments del municipi i als 2 mòbils de la Policia Local.  

Els DEA són aparells segurs i efectius que permeten realitzar una descàrrega elèctrica sobre  el cor d’una persona en aturada cardiorespiratòria minuts abans que arribi l’ajut professional. Per això, des de l’Ajuntament de Deltebre, aquest mes de setembre, també s’impulsarà una  formació per facilitar que la ciutadania propera als aparells disposin dels coneixements bàsics  per al seu funcionament, tot i que no és imprescindible haver rebut una formació específica ja  que el seu ús és intuïtiu. 

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “més enllà dels desfibril·ladors actuals, i  dels que hem instal·lat aquesta setmana, seguirem ampliant els dispositius en diferents  emplaçament del municipi per tal de garantir que Deltebre sigui un municipi càrdio-protegit, tal  com ens vam comprometre amb el Pla de Govern legitimat per la ciutadania en les darreres  eleccions”. 

Aquests tres nous aparells s’han contractat mitjançant un renting a través de l’acord marc amb l’Associació Catalana de Municipis que es va aprovar per la Junta de Govern Local.