Juani Piñana, nova presidenta de l’AEH Terres de l’Ebre

L’associació ja compta amb 80 establiments associats i treballarà a curt termini per aglutinar les associacions locals i per promoure el turisme de proximitat

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Avui dimarts 14 d’abril, ha tingut lloc la presentació online de la nova presidenta de l’AEH Terres de l’Ebre, la Sra Juani Piñana, qui ha presentat al costat de Francesc Pintado, president de l’AEHT, el seu nou càrrec així com els objectius i actuacions que l’Associació d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre té previstos complir i posar en marxa.

Tot i la situació excepcional que està vivint el sector, l’AEHT segueix treballant més que mai per enfortir-lo a través de la reestructuració d’Associacions com l’AEH Terres de l’Ebre i aprofitant aquest moment de pausa forçada per seguir representant i promovent els establiments del sector i la diversitat territorial que els caracteritza.

Francesc Pintado ha iniciat la presentació recordant els passos anteriors realitzats a les Terres de l’Ebre: Ara fa un any vam unificar les 4 associacions a les Terres de l’Ebre: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d´Ebre, creant l’AEH Terres de l’Ebre: vam unir hotels, restaurants i bars en una sola associació per treballar amb il.lusió i empenta marcant-nos objectius d’interès comú al territori. Avui renovem aquesta unificada AEH Terres de l´Ebre amb la presidència de la Juani Piñana. Donem les gràcies al Lluís Maldonado qui ha liderat aquesta primera fase de consolidació que ens permet ara treballar per aglutinar les diferents petites associacions vives que tenim als diferents pobles de Terres de l’Ebre” 

El President de l’AEHT ha presentat la Juani, la seva trajectòria i ha compartit el seu convenciment que farà una magnífica feina: “La Juani ha conformat una junta que aglutina alguns dels millors restaurants i hotels del territori. Una junta que il.lusiona amb un pes de nivell i que posiciona l’Associació com un referent a la província. La Juani és una persona vinculada al sector turístic i hostaler degut a la seva carrera professional en el món de la restauració com a propietària del Restaurant Piñana a l’Ampolla, restaurant familiar des de fa més de 50 anys. És també la presidenta de l’Associació d’hosteleria i comerç de l’Ampolla i és membre del consell de la Cambra de comerç de Tortosa.

La Juani ha estat acompanyada per una gran part dels membres de la junta de l’Associació i per les tres Estrelles Michelin de les Terres de l’Ebre que també són sòcies de l’AEH Terres de l’Ebre: Jeroni Castell de Les Moles d’Ulldecona, Fran López de Villa Retiro i Vicent Guimerà de l’Antic Molí.

La junta de l’Associació, actualment està formada per hotels i restaurants de gairebé totes les comarques de les Terres de l’Ebre: Anna Miralles, de l’hotel i restaurant Miralles i l’Hotel rural Les Capçades, a Horta de Sant Joan. Montse Callau de l’Hotel Rull de Deltebre. Albert Guzman del restaurant amb el seu nom a Sant Carles de la Ràpita. Xose Ferreres del restaurant i hotel Llansola de la mateixa població. Joel Segura de l’ Hotel Les Oliveres del Perelló. I Hèctor Roda, dels restaurants Rodamar a l’Ampolla i la Llar a l’Aldea. “Aquesta és la junta actual però està en procés de reestructurar-se i completar-se amb més professionals del sector de totes les demarcacions. És un dels camps en el que estem treballant actualment”, ha comentat la Juani.

Juani Piñana ha volgut fer un incís parlant del moment actual: Hem de mirar cap endavant i ser positius, hem de donar tot el suport necessari als nostres professionals de l’hostaleria ara més que mai, dins d’aquest marc actual que estem vivint aquests dies. Amb constància i esforç de tots, ho aconseguirem i sortirem endavant. Junts sumem i podem créixer i millorar el nostre sector”.

Un dels principals objectius de l’Associació és, per una banda, vincular i aglutinar les associacions locals per reforçar-les i enfortir-les sense que perdin la seva identitat com a poble. I per altra banda, apostar pel turisme de proximitat, visió compartida també per Fran López, qui ha comentat que “estem en una zona desconeguda. Jo sempre he intentat que vingués gent del món, més que d’aquí, però crec que ara és el moment que la gent de Catalunya conegui realment on estem, què fem i qui som”.

Actualment, l’AEH Terres de l’Ebre compta amb més de 80 associats i, com comenta Francesc Pintado, esperen créixer i duplicar aquesta xifra ben aviat com han fet a altres territoris on també disposen d’associacions vinculades a l’AEH Provincial com Tarragona, Salou o La Conca de Barberà.