El Consell Comarcal del Baix Ebre engega el projecte Tiquet Bàsic d’Alimentació per infants i adolescents

La iniciativa permetrà continuar ajudant amb l’alimentació les famílies amb infants amb beca menjador i que amb la interrupció del període escolar s’ha agreujat la seva situació

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge recurs d'un menjador escolar. Foto CEDIDA

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa aquest mes d’agost el projecte Tiquet Bàsic d’Alimentació Infància-Estiu 2020, adreçat a infants i adolescents amb beca menjador durant el curs escolar. Es tracta d’una iniciativa inclosa en l’addenda al contracte programa signat amb el departament Treball, Afers Socials i Famílies, que permetrà continuar ajudant amb l’alimentació les famílies amb infants amb beca menjador i que amb la interrupció del període escolar s’ha agreujat la seua situació de carència alimentària.

Un total de 463 famílies de la comarca (excepte Tortosa, que gestiona directament aquests ajuts) rebran el Tiquet Bàsic d’Alimentació.

Les famílies beneficiàries d’aquest projecte, que són les que ja disposaven de la targeta moneder que va deixar de funcionar el 31 de juliol, rebran tiquets per un import de 120 euros que correspon al període comprès entre l’1 d’agost i el 14 de setembre. Amb aquests tiquets es poden adquirir aliments saludables i equilibrats als comerços adherits al projecte del Consell Comarcal del Baix Ebre.

“Amb aquesta iniciativa pretenem donar resposta a les necessitats de famílies amb infants i adolescents per fer front a les despeses d’alimentació, unes necessitats que s’han intensificat amb la crisi de la Covid-19”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Tot i que el tancament dels menjadors escolars es produeix sempre en el període d’estiu, amb l’actual context de pandèmia ha suposat un fort impacte per aquestes famílies.