17 restaurants participen en les Jornades Gastronòmiques del Musclo de Deltebre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Des d’aquest divendres 9 de juliol i fins al proper 1 d’agost, el musclo serà el principal  protagonista de la cuina dels restauradors de Deltebre. En aquest sentit, fins a 17 restaurants  participaran en les Jornades Gastronòmiques del Musclo oferint diferents menús degustació,  que oscil·len entre els 23€ i els 65€, i tapes que ja es poden consultar a la pàgina web de  l’Ajuntament de Deltebre.  

La regidora de Personal i Acció Comercial, Ingrid Santiago, ha valorat molt positivament la  participació dels 17 restaurants i bars i ha explicat que “demostra la consolidació i projecció d’unes jornades que ens permeten posar en valor, per una banda, el producte local, per altra  banda, la cuina del territori, i que a més a més ens permeten dinamitzar l’economia i oferir  més oferta i oportunitats als veïns i veïnes com també a la gent que ens està visitant durant  aquests dies d’estiu”.  

Paral·lelament, i més enllà de la promoció dels restaurants participants, en aquesta edició  també es vol facilitar que la ciutadania cuini el producte a casa seva, per es dóna protagonisme  a 7 peixateries que participen en les jornades i que sortejaran diferents productes mitjançant  un concurs d’Instagram.  

El musclo és un dels mol·luscs més apreciats del Delta. Destaca pel seu sabor i per la  consistència de la seva carn. La seva qualitat es deu a la riquesa biològica de les seves aigües,  fruit de la barreja d’aigua dolça i salada. És un gran aliat alimentari contra l’anèmia i el control  del pes gràcies a la seva quantitat de proteïnes d’elevada qualitat, el ferro de fàcil absorció i  el baix contingut en greixos. També és font de vitamines i minerals, com ara la vitamina B12 i  el iode, que regulen el nivell d’energia i el correcte funcionament de les cèl·lules.