Dimarts, 16 de juliol de 2024
És notícia

La Torre de la Carrova d’Amposta s’il·luminarà pels drets humans

Avatar photo

Per tercer any consecutiu, Amposta se sumarà a l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, el 13 de gener, una acció pels drets humans coordinada per l’Institut Ramon Muntaner, amb el suport, entre altres, del Departament de Cultura de la Generalitat, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i la Federació d’Ateneus de Catalunya. L’acte recrea la comunicació visual que tenia lloc entre les torres de guaita, les quals eren, essencialment, un recurs d’autodefensa i que ara amb aquesta acció es converteixen en punts de llum, en fars d’acollida que mostren el camí d’arribada.

A Amposta, l’activitat començarà amb una jornada de portes obertes a la Torre de la Carrova (9.30 a 13.30 h), una visita guiada a la torre (12 h) i la lectura del manifest, aquest any redactat per l’autor Josep Vallverdú, a càrrec dels membres de l’Institut d’Estudis Comarcals del Montsià. Posteriorment, la colla de Diables Lo Minotaure encendrà la fum i la Coral de la Lira i la Coral Aquae de la Fila cantaran “Viatge a Ítaca”. A la tarda, Lo Minotaure s’encarregaran de l’encesa (18.30 h).

L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar a la població sobre la situació que es viu a la Mediterrània, on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any i, per l’altra, reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.

L’acció s’estendrà per diferents torres i fortificacions a Catalunya, el País Valencià, illes Balears, Aragó i la Catalunya del Nord, Andalusia, així com entre països del nord d’Àfrica com Marroc o Tunísia; i de l’Orient Mitjà, com el Líban.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

15 − eight =

Notícia anterior

VÍDEO | S’incendia un camió a l’A-7 a Mont-roig del Camp

Notícia següent

Barcelona inicia les obres de transformació de la ronda de Sant Antoni

Notícies relacionades