Activitats esportives i culturals solidàries per recaptar fons pel projecte Emma

Opticàlia Salom col·labora amb el projecte Emma i acompanya un matí a Camarles ple de futbol amb equips infantils i de veterans de Terres de l’Ebre i una tarda de teatre infantil a Amposta

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge promocional del projecte. CEDIDA

Dissabte 26 de setembre se celebrarà al Camp Pla de la Barra de Camarles un torneig solidari de futbol infantil amb l’equip FFTTEE i la UE Rapidenca. També tindrà lloc un triangular de veterans amb el CD Roquetenc, el RCD Espanyol i una selecció de TTEE. A la tarda, a l’Auditori de la Unió Filharmònica, la companyia la Pera Llimonera oferirà l’espectacle familiar ‘Baobab’, amb entrada solidària.

A partir d’ara, totes les activitats vinculades al projecte Emma comptaran amb un punt d’informació sobre el projecte gràcies a la col·laboració d’Opticalia Salom d’Amposta. Àngela Salom, la seva propietària, posa a disposició de la campanya del projecte Emma una carpa personalitzada amb la imatge del projecte, confeccionada per Ubaldo rètols.

Aquesta carpa aixoplugarà els investigadors en càncer de mama, des d’on podran respondre les preguntes que els ciutadans els facin sobre el projecte. A més, tothom que ho vulgui hi podrà comprar els productes de marxandatge solidaris: el torró del Germans Marín, el peluix de la flamenca Emma, les polseres de l’empresa de vending Homatic, llibretes i imants fets per APASA (Associació de Famílies de Persones amb Discapacitat), i les participacions de loteria de La Bruixa del Riu.

El nombre d’activitats solidàries amb el projecte Emma està tenint un creixement exponencial, de forma que d’ara fins a final d’any es preveu que se n’organitzin arreu de tot el territori de les Terres de l’Ebre.

Opticàlia Salom. Amb més de 40 anys al servei dels ampostins, actualment és Àngela Salom qui regenta els negocis familiars de farmàcia i òptica. Al llarg dels anys, l’activitat dels seus establiments s’ha anat adaptat a les noves necessitats i requeriments de la ciutadania, proporcionant sempre serveis de qualitat i proximitat a Amposta, amb el millor tracte personal als seus clients.

El projecte Emma, és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama a l’ICS Terres de l’Ebre i que va començar la seva campanya el mes de gener, topant-se de ple amb la Covid-19, que va obligar a aturar-la. Tot i això, han estat nombroses les iniciatives que han continuat sorgint per ajudar a Emma, i una d’elles és aquesta loteria solidària.

El grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l’Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, fa més de 15 anys que investiga el càncer de mama.

Actualment treballa per a conèixer els mecanismes que, a través dels ganglis de l’aixella, propaguen el càncer de mama a la resta dels cos.

El projecte Emma és essencial per a seguir desenvolupant la recerca que permeti  entendre el comportament d’aquests ganglis i la seva implicació en la disseminació de la malaltia i l’afectació en la supervivència de les pacients.

Agenda solidària amb el projecte Emma del 26 de setembre de 2020

Camp Pla de la Barra, Camarles.

09.30 hores. Infantil FFTTEE i UE Rapitenca

11.00 hores. Triangular de veterans CD Roquetenc-RCD Espanyol-Selecció de TTEE

Auditori de la Unió Filharmònica, Amposta.

18.00 hores. La companyia la Pera Llimonera oferirà l’espectacle familiar ‘Baobab’.