Vicjove activa un nou servei gratuït d’atenció psicològica a joves i famílies

Avatar photo

Es posarà en funcionament a partir del dijous 9 de juny amb l’objectiu de donar eines per gestionar les emocions i prevenir conductes de risc

L’Ajuntament de Vic posa en marxa un nou servei d’atenció, assessorament i acompanyament en la gestió emocional als joves i a les seves famílies. El nou servei comptarà amb una psicòloga especialitzada i es podrà fer servir al Vicjove cada dijous a la tarda.

L’objectiu és que aquest nou recurs es converteixi en un espai des d’on es facilitin eines per aprendre a gestionar les emocions, desestigmatitzar la consulta psicològica, prevenir sobre conductes de risc, promoure hàbits saludables i establir mecanismes per donar resposta a les seqüeles agreujades per la pandèmia.

La regidora d’Educació i Joves, Elisabet Franquesa, detalla que aquest nou servei sorgeix de les necessitats detectades entre el jovent després de la pandèmia. Fruit de l’elaboració del nou Pla Local de Joventut s’ha detectat que un 40% dels joves han notat canvis en la seva salut emocional i volem abordar-ho i acompanyar-los, afegeix Franquesa.

El nou servei, dinamitzat per la cooperativa Agape, s’iniciarà el dijous 9 de juny i l’atenció serà de 4 de la tarda a 9 del vespre. S’atendrà gratuïtament tant a joves, com a famílies i també a professionals del sector. A més s’assessorarà individualment, de forma grupal i es promouran campanyes de sensibilització per abordar el suport emocional de joves i el seu entorn.

El responsable del Vicjove, Joan Casas, explica que el nou servei s’ubica al Vicjove per ser un punt de referència pel jovent i que no passi desapercebut en un moment en què demanar ajuda, malauradament, encara costa. Casas destaca que els joves poden escriure via WhatsApp, al telèfon 625 24 53 32, un canal que garanteix l’anonimat i la confidencialitat.

Més serveis gratuïts d’acompanyament psicològic

Aquest nou espai d’atenció està vinculat al programa INTABOO, especialitzat en l’acompanyament i assessorament en temes de gènere i addiccions. En aquest sentit, la tècnica de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de gènere i LGTBI, Laura Icart, destaca que aquest nou servei pot ajudar als joves en moment difícils com l’adolescència. “Hem detectat casos de dificultats en les relacions humanes després de la pandèmia, per la falta d’interacció dels adolescents” matisa Icart.

En la mateixa línia, la psicòloga de la cooperativa Agape, Judit Farré, explica que la pandèmia ha afectat en les relacions socials dels joves i ha recordat que qui sol·liciti els serveis també poden ser amistats o familiars a qui els preocupa una situació concreta.

Per poder utilitzar aquest servei es pot demanar hora a través del whatsapp 625 24 53 32, escrivint a [email protected] o presencialment al Vicjove (C. Bisbe Morgades, 15).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’inaugura una nova agència de duanes a Sant Julià

Notícia següent

Portes obertes a les ludoteques de la xarxa de centres cívics de Tarragona

Notícies relacionades