Vic tindrà una nova zona verda a les Adoberies

L’espai buit que van deixar les finques ja es fa servir de plaça

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar per unanimitat l’expropiació de les finques del carrer de les Adoberies, per construir una zona verda. La regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, va exposar que es tracta d’adequar la zona de les adoberies, sobretot l’espai buit que ja es fa servir de plaça, i que l’objectiu és que sigui una nova zona verda.

La regidora Viqui Terricabras, d’ERC, va apuntar que: “El projecte es va iniciar arran del col·lectiu Salvem les Adoberies. Ens felicitem que es plasmi a la realitat, però lamentem la poca participació rebuda en el projecte”.

Per la seva banda, Carla Dinarès, de Capgirem Vic, va especificar que l’inici acabarà amb la reurbanització del barri i cal treballar en un pla d’usos. Tot i les prohibicions, la gent de la Clota va ser un actiu per salvar l’espai. La regidora, també, va agrair a les persones que han treballat per salvar l’espai i va recordar el procés del projecte: “S’ha passat de voler enderrocar el barri, a veure com una plataforma veïnal aconseguia que la Generalitat truqués a l’Ajuntament de Vic, fins a gastar-se 3 milions d’euros”.

Palmero va afegir que el procés de participació segueix obert. “Aquest dimecres hi ha reunió, estan convidats tots els regidors i totes les regidores. Nosaltres també estem molt contents i contentes del barri de les Adoberies” La regidora va afegir: “Quan es va decidir enderrocar, no hi érem”.

En aquest sentit, Palmero, va explicar que estan treballant per recuperar l’espai, una proposta que va sorgir del POUM com a instrument per poder transformar la zona. La compra també ha estat una iniciativa del planejament. “Estem contents i contentes que tothom estigui a favor”, va afegir.

Terricabras va respondre: “Gràcies per la invitació al procés de participació, però saps a què em refereixo?: a participar activament en les decisions. Es pot governar amb totes les sensibilitats o no, i han triat que no”.

Qui també va reaccionar va ser la regidora Dinarès amb un apunt històric: “El govern que està a l’Ajuntament és hereu de Convergència per les coses bones i dolentes. En el procés participatiu, si estem convidades, agraïm el canvi, perquè sempre se’ns havia dit que polítics no”.