Vic es reafirma com una ciutat educadora que “no deixa ningú enrere”

La ciutat ha programat diversos actes com un col·loqui-debat, un taller sobre els usos de la imatge o activitats en la comunitat educativa al llarg del mes de novembre amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Vic s’adhereix a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora -que es commemora el dimarts 30 de novembre- i que enguany està marcat per les conseqüències que ha deixat la pandèmia en l’entorn educatiu. Amb el lema “La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere” es té l’objectiu de reflexionar i visualitzar les millores per les persones en una ciutat educadora, viva i activa, mitjançant activitats presencials i virtuals.

La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, remarca l’aposta que la capital d’Osona fa per l’educació com una inversió de futur. ” A Vic som referents com a ciutat educadora i creiem que apostar per l’educació és apostar per la ciutat”, subratlla.

Durant tot el mes, s’oferiran diverses activitats. En l’àmbit institucional s’hi remarca la lectura del manifest de les ciutat educadores en el ple municipal del proper dilluns 8 de novembre; la retransmissió de la trobada virtual internacional de les ciutats educadores, el dilluns 29 de novembre, amb la participació dels centres educatius de la ciutat; o la divulgació del material creat per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) per fer un treball d’aula amb l’alumnat de primària i secundària, a través de jocs i tallers, en els diversos centres educatius de Vic.

Vic, com a ciutat educadora, es va tornar a constituir el consistori infantil del que en podeu obtenir més informació en aquesta notícia.

 

Taller gratuït per una ciutat educadora a l’ACVIC

Pel que fa a activitats per la ciutadania cal remarcar el taller gratuït sobre usos de la imatge, apropiacionisme i memes que es farà el 20 de novembre, d’11 del matí a 1 del migdia, al Centre d’Arts Contemporànies (ACVIC).

Coorganitzada per l’Ajuntament de Vic i l’ACVIC, aquesta activitat gratuïta té la finalitat que el públic assistent es familiaritzi amb la reflexió i el debat al voltant dels usos de les imatges. La inscripció prèvia es pot fer mitjançant el formulari de la pàgina web de l’ACVIC. Les places són limitades i es reservarà lloc per ordre d’inscripció.