Veïns de Jorba exigeixen una consulta popular sobre el nou polígon de 50 hectàrees

La plataforma creu que no s'ha informat "prou" sobre l'afectació que tindrà al municipi el PDU de la Conca d'Òdena

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Veïns del municipi de Jorba (Anoia) exigeixen a l’Ajuntament una consulta popular per preguntar als ciutadans si estan d’acord a destinar nou sòl a usos industrials. La demanda arriba després que el document inicial estratègic del Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena projecti un nou polígon de més de 50 hectàrees al municipi. A través de la plataforma Jorba Reflexiona, els veïns han entrat una sol·licitud a l’ajuntament reclamant la consulta popular. Creuen que la població “malgrat que l’enorme magnitud d’aquest projecte no en té informació suficient o nul·la”.

A través d’un comunicat, la plataforma Jorba Reflexiona assegura que “la població no pot quedar al marge d’aquesta decisió”. A més, creuen que el consistori hauria de tenir en compte el que la ciutadania opini al respecte.

El Document inicial estratègic del Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena projecta entre 350 i 400 hectàrees de nou sòl industrial repartides en tres zones de la Conca d’Òdena. Pel que fa a Jorba, el document planteja un nou polígon de més de 50 hectàrees, un fet que segons la plataforma “tindria efectes irreversibles al municipi”.

Des de la plataforma es queixen que malgrat que el col·lectiu veïnal va demanar al consistori que informés els veïns, l’equip de govern els va manifestar “que no creia necessari donar aquestes explicacions” en considerar que ja les havien obtingut a través del procés participatiu sobre l’avanç de Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica de la Conca d’Òdena que s’ha fet a través de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD). En aquest sentit, els veïns es queixen del fet que només hi van participar “una cinquantena de persones en tota la Conca d’Òdena” “La qual cosa demostra que no es va comunicar de forma correcta perquè no va arribar a la població”, afegeixen.