Solsona acull una jornada sobre menjadors escolars sostenibles

La convocatòria, oberta i gratuïta, serà al Consell Comarcal el 2 de febrer de 18 a 20 h

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Des del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, conjuntament amb el projecte “Producte d’Aquí”, de l’Agència de Desenvolupament Local del Solsonès i Cardona, s’organitza el dijous 2 de febrer una jornada sobre menjadors sostenibles, per tal d’informar, reflexionar i treballar conjuntament al voltant de la temàtica i promoure la transició cap a un model local i de proximitat.

En aquesta jornada es presentaran els resultats de la Diagnosi dels menjadors escolars del Solsonès i Cardona, realitzada durant el 2022 per Raiels SCCL, cooperativa amb seu a Solsona i especialitzada en projectes de desenvolupament local. Aquest estudi ha permès conèixer el funcionament i la gestió actual dels menjadors escolars del Solsonès i Cardona i avaluar les potencialitats d’avançar cap a un model de menjadors escolars que prioritzen el producte local.

A més, també s’hi plantegen accions per un futur en què aquests menjadors esdevinguin una realitat, per la qual cosa també durant la jornada es realitzarà una dinàmica participativa per tal de fer-ne una priorització.

A continuació, es comptarà amb una ponència invitada. Anna Gallart, tècnica d’Educació al CC de l’Alt Urgell, i Mireia Font, gerent del GAL Alt Urgell-Cerdanya presentaran el projecte Mengem d’Aquí. Es tracta d’una experiència d’èxit en què escola i casa col·laboren per avançar en aquest camí.

Per finalitzar, després de la presentació del projecte Producte d’aquí, es realitzarà un tast de producte local, amb productors/es del territori.

És un acte obert i gratuït, dirigit a qui intervé en la gestió d’un menjador escolar, així com totes aquelles persones que hi tinguin interès. Es requereix inscripció prèvia a: https://ja.cat/menjadorsSolCar, o contactant al 600005262.

L’actuació es realitza en el marc del projecte estratègic “producte d’aquí” que és finançat en un 90% pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEADER), i un 10% pels ajuntaments de Solsona, de Cardona i el Consell Comarcal del Solsonès.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local”.