Nova edició del Trufforum del 25 al 28 de febrer a Vic

Una edició més, el Trufforum, esdeveniment internacional, ideat i promogut des de l’European Mycological Institute (EMI), té per objectiu promocionar l’ús responsable de la tòfona europea en les cuines domèstiques i professionals.

Com en les passades edicions, comptarà amb un ambiciós programa d’activitats per a professionals del sector de la tòfona i també per a aficionats a la gastronomia. Hi haurà diversos espais d’activitats i expositius que estaran adaptats a les mesures sanitàries corresponents.

Al llarg de tot el cap de setmana, a més de les activitats programades, els visitants podran gaudir del mercat, on conèixer i comprar al detall, tòfona d’alta qualitat, classificada i garantida. No hi faltaran productes agroalimentaris trufats artesans i d’alta qualitat. La tòfona negra (Tuber melanosporum), seleccionada i de diferents territoris d’origen, serà una edició més, la gran protagonista del Trufforum.

El Trufforum Vic està organitzat per l’Ajuntament de Vic, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, la Diputació de Barcelona, l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya (PROTOCAT), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i el Consell Empresarial d’Osona.