Dissabte, 13 de juliol de 2024
És notícia

Més de 100 participants a la VI Trobada Ibèrica de Pressupostos Participatius a Vic

Avatar photo
Les jornades es van celebrar els dies 12, 13 i 14 de juny al Seminari de Vic

Del 12 al 14 de juny de 2024, l’Ajuntament de Vic va organitzar la VI Trobada Ibèrica de Pressupostos Participatius en col·laboració amb l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP), la Diputació de Barcelona, Coglobal, Portugal Participa i Oficina.

Aquesta trobada va reunir més de 100 representants d’ajuntaments, acadèmics i experts en Participació Ciutadana de Catalunya, Espanya i Portugal per intercanviar experiències i avançar en les agendes democràtiques dels governs locals.

Albert Castells, alcalde de Vic, va inaugurar el recorregut defensant la necessitat que la participació sigui “el motor de la ciutat”. Marc Serra, diputat delegat de Participació de la Diputació de Barcelona, i José Manuel Ribeiro, alcalde de Valongo i president de l’OIDP, van destacar la importància que la participació sigui “una eina per enfortir la nostra societat, regions i països”.

Al llarg de tres dies s’han fet diferents sessions sobre metodologies de supòsits participatius, estratègies d’inclusió i sostenibilitat, participació d’infància i joventut, hipòtesis participatives dins del món rural i l’ús de cartografies participatives.

Algunes de les conclusions que s’extreuen de les jornades, i que es van recollir en la sessió de tancament, és la  importància d’implementar els projectes aprovats dins de supòsits participatius per generar confiança entre la ciutadania; la necessitat de mantenir la modalitat presencial en els espais deliberatius, malgrat la utilitat de les plataformes digitals en els processos híbrids; la urgència de pensar en estratègies de comunicació creatives; i, com a requisit imprescindible en la participació ciutadana, treballar amb joves i altres col·lectius que tenen poca confiança en les institucions.

La cloenda també va servir per anunciar el Consell Municipal que organitzarà la VII Trobada Ibèrica de l’any 2025: el municipi Torres Vedras, del districte de Lisboa, a Portugal. Albert Castells, alcalde de Vic, va fer el relleu del seu testimoni a Laura Maria Jesús Rodrigues, alcaldessa d’aquest municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × two =

Notícia anterior

La Universitat d’estiu de la UDL escalfa motors

Notícia següent

Torna l’Estiu Jove a Mollet

Notícies relacionades