Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Marc Castells (Junts) presenta la remodelació del Passeig Verdaguer

Avatar photo

L'alcaldable de Junts per Igualada assegura que “Mimarem el Passeig, el farem més còmode, més segur, més verd i més amable"

“Ara és l’hora del Passeig, l’hora de remodelar-lo i de fer-ho amb una mirada fresca, verda, dinàmica, que aprofiti tota la potencialitat que té. L’hora de mimar-lo. Per això aquest serà un dels nostres projectes estratègics si els ciutadans ens fan confiança”. Així ha presentat l’alcaldable de Junts per Igualada, Marc Castells, el projecte de remodelació del Passeig Verdaguer que proposa la formació.

 

Castells ha explicat que l’objectiu “és donar molt espai al vianant i especialment molt espai al verd”, ja que si bé aquest ja és un vial amb enjardinament i un gran nombre de plataners, Junts per Igualada el vol “encara més verd” seguint el model que s’ha fet al Parc Central i que ara es vol traslladar al centre de la ciutat, al passeig.

 

Un model que destaca per la seva sostenibilitat, ja que, tal com ha explicat Castells “el regarem tot amb aigua freàtica, aquella aigua que corre pel nostre subsol i que no és potable però sí apta per a regar”. “Ho farem i ho farem bé” ha assegurat l’alcaldable, qui ha afegit que la remodelació contempla que al passeig “cal fer-hi conviure les noves mobilitats i micromobilitats com són els patinets i les bicicletes, millorant així la seva seguretat”.

 

La remodelació consistirà en primer lloc “en canviar el paviment, perquè no està a l’altura del que volem com a ciutat”; en segon, en traslladar el carri bici “a l’espai per on passaven les antigues vies del tren, entre els plataners, perquè sigui un carril ombrívol i tranquil”; en tercer lloc es deixarà tota la part central per als vianants i s’ampliarà la zona verda; i finalment “establirem diversos quioscos en llocs estratègics del passeig, perquè és un espai on passa molta gent i perquè en puguin gaudir prenent-hi alguna cosa”.

El Passeig, una columna vertebral de la ciutat que enorgulleixi els igualadins

En tractar-se d’una via que uneix la ciutat d’est a oest i amb dos grans espais a cada punta, Junts per Igualada, vol complementar la remodelació del Passeig amb la remodelació de l’Estació Vella “una plaça massa dura i que no lliga amb el nostre model de ciutat verda” i la de l’Estació Nova “un cop la Generalitat hagi soterrat l’estació i hi puguem fer un ampli espai verd i per al lleure”.

 

Entenent el passeig com una columna vertebral de la ciutat, Marc Castells també celebra que aquest vial “estigui salpebrat d’equipament públic” com el CAP, la delegació d’Hisenda, el campus universitari, l’Escola de Música o el Servei d’Ocupació de Catalunya. Per això considera imprescindible que “amb els anys el Passeig es consolidi com un dels llocs més bonics de la ciutat, amable i tranquil·la”.

 

“Els ciutadans ja coneixen com és el Parc Central i com ha beneficiat la ciutat, ara es tracta d’aplicar el mateix model al Passeig, si la gent ens fa confiança” ha conclòs el candidat de Junts per Igualada. Això repercutirà positivament sobre el comerç i reforçarà el Passeig com un espai viu i multi usos: per a vianants, serveis, comerç, per a l’esport, el lleure… sense deixar de ser una de les principals artèries de comunicació de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 − 8 =

Notícia anterior

ERC Altafulla: ‘Tenim una llista que si traguéssim 10 regidors estaríem preparats’

Notícia següent

El PSC de Blanes vol una ciutat moderna i urbanísticament sostenible

Notícies relacionades